България ще участва със седем състезатели на Европейското първенство по

...
България ще участва със седем състезатели на Европейското първенство по
Коментари Харесай

`България ще участва със седем състезатели на ЕП по спортна гимнастика за мъже и жени в Анталия

България ще взе участие със седем състезатели на Европейското състезание по спортна гимнастика за мъже и за дами в Анталия (Турция). Днес националите организираха последно контролно в зала „ Раковски “ преди конкуренцията, за което пътуват в събота.

При мъжете ще вземат участие Йордан Александров, Божидар Златанов, Теодор Трифонов, Еди Пенев и Кевин Пенев, а при дамите – Палома Спиридонова и Никол Стоименова.

Кевин Пенев и Палома Спиридонова за първи път ще показват България на огромно съревнование, откакто неотдавна получиха позволение от Международната федерация по гимнастика (ФИГ).

Делегацията ще бъде водена от президента на БФГимнастика Красимир Дунев и от генералния секретар Йордан Йовчев, а съдии ще бъдат Съдии – Здравко Куртев, Сергей Стоянов, Нели Танкушева и Цветана Добрева.

Старши треньорът на националния тим Милко Танкушев съобщи, че всички са в добра форма.

„ Засега всичко е наред с тима, здрави са, подготовката върви обикновено и щом сме здрави би трябвало да чакаме едно положително показване. Аз дадох обещание, че при младежите ще бъдем в топ 24 и един край, това ни беше концепцията и фантазията – направихме го. Можеше и орден да вземем, малко не ни доближи. Сега задачата е топ 13 и един край, нека да го създадем. Те са в добра форма, имаме добра успоредка, прескок, висилка не неприятна, земята ни е мощна... стига да изиграем имаме шансове на тези уреди “, сподели Танкушев след днешното контролно.

Дейвид Хъдълстоун пропуща шампионата поради травма на глезена.

„ Само Дейвид Хъдълстоун е контузен, а Димитър Димитров, който направи три финала в последните три години остана отвън тима, тъй като играе единствено два уреда. Интересен тим имаме, тъй като от Съединени американски щати пристигнаха двамата братя Еди и Кевин – те са си българи. Еди Пенев игра за нас преди 13 години, Кевин в този момент за първи път ще играе за България. Интересни момчета, положителни момчета, възпитани, нека да ни оказват помощ “, добави той.

15-годишните Палома Спиридонова и Никол Стоименова ще дебютират на Европейското състезание.

Спиридонова, която живее и тренира в Съединени американски щати в школата, ръководена от майката и бащата на олимпийската и петкратна международна шампионка Нася Люкин. Тя е щерка на някогашната националка по спортна акробатика Миглена Сипиридонова, която през 1994 година дружно с Николай Николов в Зельона гора (Полша) печели европейската купа. Никол Стоименова пък дойде от Англия.

„ Изморена съм, само че ще бъда по-добре. Мисля, че на Европейското състезание всичко ще бъде наред. Чувствам се уверена в себе си, тъй като моите тренировки са непрекъснати. Тренирам нови детайли, уповавам се в бъдеще да ги употребявам на надпревари. Хубаво, че имам треньор, който има опит от олимпиади и е по-опитен. На греда и земя се усещам най-сигурна “, сподели Спиридонова.

„ Малко съм обезпокоена, само че е хубаво да съм тук и упражнявам за надпреварата. Най-сигурна се усещам на успоредка. На Европейското състезание чакам да си изиграя съчетанията и за мен това е повече опит “, добави Никол Стоименова.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР