България ще продължи да бъде силен застъпник за развитието на

...
България ще продължи да бъде силен застъпник за развитието на
Коментари Харесай

Росен Желязков: България ще продължи да бъде силен застъпник за развитието на отношенията на ЕС с Виетнам

България ще продължи да бъде мощен покровител за развиването на връзките на Европейския съюз с Виетнам. Това сподели ръководителят на Народното събрание Росен Желязков по време на своята лекция пред студенти във Виетнам.

Световната стопанска система се обръща на изток, а свързаността е новата геополитика - това посочи Желязков. И изрази убеденост, че точно образованието и нововъведенията ще са мотив за бъдещи срещи сред младежите на двете страни.



Росен Желязков дефинира срещата си със студентите от Националния университет на Виетнам като опция за взор в бъдещето.

" В днешния световен свят България и Виетнам стоят все по-близо един до различен. На разнообразни континенти, само че свързани исторически, действително и цифрово ние сме дружно в битката с климатичните промени, гарантирането на устойчивостта на веригите на доставка, превъзмогването на хибридните закани, развиването на нововъведенията, технологиите и на изкуствения разсъдък ", сподели ръководителят на Народното събрание.

В региона на енергетиката България и Виетнам вървят в едно посока, посочи Росен Желязков.



" Приоритет за България е развиването на водородната стопанска система, за която страната ни разполага с научна и софтуерна експертиза. В тази връзка бих желал да поздравявам подписването на Партньорство за обективен енергиен преход с Виетнам ", сподели Желязков.



Визитата на българската делегация във Виетнам завърши с посещаване на детска градина Виетнам - България където децата от група " Ян Бибиян " поздравиха своите посетители с фолклорна стратегия.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР