България ще предостави на Украйна леко стрелково оръжие и някои

...
България ще предостави на Украйна леко стрелково оръжие и някои
Коментари Харесай

Министърът на икономиката: Даваме на Украйна леко стрелково оръжие и боеприпаси

България ще даде на Украйна леко стрелково оръжие и някои муниции.

Това сподели служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов пред публицисти, представен от Българска телеграфна агенция.

Парламентът одобри решение за даване на военната помощ на 3 ноември, само че от държавното управление се чакаше да каже каква конкретно ще е тя. Още тогава обаче министърът на защитата в служебното държавно управление Димитър Стоянов разгласи, че тежко въоръжение, желано от Украйна, не можем да предоставим, тъй като България по този начин щяла да загуби конкретни качества, които нямало да може да бъдат толкоз бързо възобновени.

Министърът на защитата е дал лист какви са опциите на Българската войска. Този лист напълно скоро ще излезе, посочи през днешния ден Никола Стоянов.

" Според опциите на армията ние ще окажем помощ на Украйна, както взеха решение депутатите “, разяснява още икономическият министър.

Той посочи, че помощта, която ще даде България на Украйна, няма по никакъв метод да засегне боеспособността на Българската войска.

" Това, с което оказваме помощ, е това, с което можем да си позволим да помогнем сега ", заключи Стоянов.

Министърът беше на церемонията по откриването на нов логистичен център в Божурище на българската транспортно-логистична компания " Транспрес " за транспорт за палетни колета у нас, в който са вложени 16 млн. лв.. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР