България ще предостави хуманитарна помощ на Сирийската арабска република, за

...
България ще предостави хуманитарна помощ на Сирийската арабска република, за
Коментари Харесай

Изпращаме със самолет „Спартан“ хуманитарна помощ за Сирия

България ще даде филантропична помощ на Сирийската арабска република, с цел да окаже поддръжка след тежкото земетресение, което съществено засегна страната.

Решението беше признато от Министерския съвет по предложение на вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Още на 8 февруари той организира диалог с Янез Ленарчич, европейски комисар по ръководство на рецесии, по време на който беше разискван този въпрос.

Помощта е и в отговор на поискано подпомагане от тях, изпратено до Европейския съюз посредством активиране на Механизма за гражданска отбрана. По заповед на Демерджиев от Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и от Българския червен кръст са готови за изпращане палатки, 1680 одеяла и 504 комплекта спално долни дрехи.

С военнотранспортен аероплан „ Спартан “ ще бъде доставена филантропичната помощ. Самолетът ще излети от авиобаза „ Враждебна “ към Ливан. Той ще бъде претрупан с 2,5 тона филантропична помощ от БЧК – одеяла и спални комплекти, както и палатки и одеяла, предоставени от Групово дело Пожарна сигурност и отбрана на популацията.

По-късно денем със същия аероплан в България от Турция ще се приберат медицинските екипи от ВМА, които в продължение на 10 дни оказваха помощ на потърпевшите там. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР