България ще получи 11.5 млрд. евро от кохезионните фондове на

...
България ще получи 11.5 млрд. евро от кохезионните фондове на
Коментари Харесай

Новаков: България ще получи 11,5 млрд. евро от кохезионните фондове

България ще получи 11.5 милиарда евро от кохезионните фондове на Европейския съюз в идните седем години. Това разгласи евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков.

Общо отпуснатите средства за икономическите, обществените и районните фондове за интервала 2021-2027 година ще са в размер на 330 милиарда евро. За това се договориха договарящите екипи на Парламента и Съвета на Европейски Съюз.

Така по-слабо развитите райони ще могат да получават до 85% евросредства. По този метод ще има по-малък напън върху централните и общинските бюджети. Независимо от датата, на която регламентът влезе в действие, разпределението на финансовите запаси ще се ползва със задна дата от 1 януари 2021 година

„ От през днешния ден нататък страните, общините, бенефициентите, ще знаят на какви условия би трябвало да дават отговор, на какви условия би трябвало да са готови, тъй че да получат европейско финансиране”, съобщи Андрей Новаков – евродепутат от ЕНП.

„ Страната ни единствено по този правилник ще получи 11,5 милиарда за своите стратегии. Това значи 5 милиарда за районно развиване, 2 милиарда за развиване в претовареност, 1,5 милиарда за околна среда, 1 милиарда за енергиен преход”, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР