България ще покани нидерландски и австрийски митнически експерти да наблюдават

...
България ще покани нидерландски и австрийски митнически експерти да наблюдават
Коментари Харесай

България кани австрийски и нидерландски митничари на Капитан Андреево

България ще предложения нидерландски и австрийски митнически " специалисти " да следят интервенциите на турската граница, с цел да се опитат да облекчат терзанията, които попречват кандидатурата й за присъединение към Шенгенската зона за пътешестване без паспорти, сподели министър председателят Николай Денков пред POLITICO в сряда.

Денков уточни Австрия и Нидерландия като двете основни скептични страни по отношение на влизането на България в Шенген и сподели, че ще организира срещи с нидерландския министър председател Марк Рюте и австрийския канцлер Карл Нехамер в четвъртък, с цел да отговори на техните опасения.

И двете страни значително се концентрират върху миграцията, изключително на прословутата проблемна, съгласно тях, турско-българска граница, която от дълго време е съществена директна точка за контрабанда на хора, опиати и оръжия от Близкия изток към Европа.

" Ще се опитаме да включим оптимално сътрудниците от Австрия и Нидерландия, за да видят какво има на границата, тъй като там не е елементарно ", сподели Денков, който тази седмица беше за първи път в Брюксел, откогато стана министър председател.

Той сподели, че приветства съдействието с двете страни, които по-късно ще могат да създадат " механически рекомендации " за полицейското наблюдаване на турската граница. Той добави, че в България се основава особено звено, взаимно с " Европол ", за битка с трафика на хора.

Планът за шерване на митнически опит е част от " интернационален пилотен план ", стартиран през март при предходното държавно управление на България и отчасти финансиран от Европейската комисия, е опит за " създаване на доверие " и проявление, че " ние вършим всичко допустимо там, ", сподели министър председателят.

Един от главните мотиви за безпокойствие е Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево на турската граница, който е бил " печално прочут като входна точка за контрабандисти в Европейски Съюз и място, където вносителите биват изнудвани ", написа изданието.

Дълго време се смяташе, че граничният пункт е следен от проведени незаконни групи и макар че предходната година българските управляващи обявиха, че са възвърнали контрола върху интервенциите му при предходното реформаторско държавно управление, ръководено от Кирил Петков, Денков сподели, че управляващите към момента са изправени пред " проблеми " на Капитан Андреево.

" Познаваме част от хората от бизнеса, които употребяват Капитан Андреево за своите незаконни действия ", сподели министър председателят. " Но от познаването на някои от тези хора до блокирането на всичко, което е там, е борба. "

" Имаме много триумф в това. Но към момента не е приключено ", сподели още Денков.

Все пак България се сблъсква и с нидерландски и австрийски политици, които употребяват дебатите за Шенген за вътрешен политически капитал.

За да се опита да реализира прогрес, Денков сподели, че ще изиска от Рюте и Нехамер да подсигуряват, че са повдигнали " съответни опасения ", по които София ще може да предприеме съответни дейности.

" Основното ни искане към тях е, в случай че дефинират някакъв съответен проблем, да го дефинират ясно, с цел да знаем какъв е казусът, който би трябвало да се реши ", сподели Денков и добави, че " не постоянно е било по този начин в предишното ".

През април австрийският външен министър Александър Шаленберг сподели, че Виена ще резервира ветото си като " сигнален сигнал " към Брюксел, до момента в който не види " резистентен спад " на молбите за леговище в Австрия, която има най-голям % молби за леговище на глава от популацията в Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР