България ще кандидатства за домакинството на Конференцията на ООН по

...
България ще кандидатства за домакинството на Конференцията на ООН по
Коментари Харесай

София ще иска да е домакин на климатичната конференция на ООН през 2024 г.

България ще кандидатства за семейството на Конференцията на Организация на обединените нации по изменение на климата – COP 29 през 2024 година Това съобщи вицепремиерът по климатичните промени и министър на околната среда и водите Борислав Сандов при присъединяване си в конференцията " Планини, хубост и провокации " в понеделник.

Според него България е подготвена да посрещне такова значимо събитие, което до момента не се е провеждало в Източна Европа. По думите му COP 29 събира на едно място икономическия и политически хайлайф на света и дава опция на домакините да развият сполучливо своите политики във връзка с климатичните промени.

Сандов счита, че България би трябвало да подчертава върху " климатичната дипломация ", което ще помогне и за възстановяване на външния имидж на страната ни. " Следващата ни огромна цел е присъединението към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) ", напомни вицепремиерът.

България има " букет от естествени и културни предпоставки за туризъм " и следва да опазва своята природата по-добре, счита Сандов, представен от Българска телеграфна агенция. Той уточни, че част от уговорките на България по отношение на " Зелената договорка " са до 2030 година да имаме 30 % предпазени зони и 10 % строго предпазени зони. В екоминистерството се работи по концепция за основаването на още два парка – по южната граница в региона на Родопите и в източната – по Черно море.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР