България ще излъчи двама кандидати за еврокомисар, който да заеме

...
България ще излъчи двама кандидати за еврокомисар, който да заеме
Коментари Харесай

Кирил Петков: Нашето предложение за еврокомисар ще е Даниел Лорер

България ще излъчи двама претенденти за еврокомисар, който да заеме мястото на Мария Габриел. Те ще бъдат препоръчани от двете обединения, подкрепящи държавното управление - ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България ", сподели през днешния ден пред Би Ти Ви Кирил Петков.

Той разясни, че номинираните ще бъдат мъж и жена, като еврокомисията ще реши кой от тях да съставлява България. От страна на " Продължаваме промяната " предлагането ще е Даниел Лорер. Кой ще е от ГЕРБ още не е ясно.

По мотив кадровите назначения на заместник-министри и разбирателството с ГЕРБ за тях, Кирил Петков изясни, че това е сложен развой. " Има три страни - оферти може да има министъра, ГЕРБ и ние, само че и трите страни би трябвало да са съгласни, с цел да стане факт предопределение. Финалното решение е на Николай Денков и Мария Габриел ", изясни той.

Според него тази организация не разрешава да се назначават политически лица и " калинки ", а експерти.

Не е късно Борислав Сарафов да покаже, че няма да е следващият Гешев, като се откаже от поста изпълняващ длъжността основен прокурор, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви съпредседателят на " Продължаваме промяната " и народен представител Кирил Петков. Според него членовете на Висшия правосъден съвет пък не би трябвало да стартират процедурата за избор на заместител на Гешев..

" Според нас не е наложителен срокът за започване на процедура за нов основен прокурор в седемдневен период. Висш съдебен съвет и Сарафов да оценят, че сходна стъпка няма да докара до нищо положително ", разясни той. Кирил Петков разясни, че всички са нетърпеливи да видят една подредена правосъдна система, само че това ще се случи с дребни стъпки, които към този момент се вършат.

В отговор на въпрос той уточни, че даже в партньорство с Движение за права и свободи биха могли да се създадат верните промени в Конституцията. " Безспорно другите играчи на терена са доста по-опитни, само че ще внимаваме да не бъдем изядени ", сподели Петков, в отговор на коментар на Христо Комарницки във " Facebook ", че " Продължаваме промяната " са като беззащитни антилопи измежду хиени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР