България ще гостува на Нова Зеландия в плейофите за влизане

...
България ще гостува на Нова Зеландия в плейофите за влизане
Коментари Харесай

България ще спори с Нова Зеландия за място в Световна група I на Купа Дейвис

България ще гостува на Нова Зеландия в плейофите за влизане в Световна група I от шампионата за Купа Дейвис през 2023 година Това отреди изтегленият чоп за второто равнище на международното отборно състезание по тенис за мъже. Мачовете от този стадий на конкуренцията би трябвало да се проведат на 3-4 или 4-5 февруари, като изборът на съответни дати е право на домакина.

Това ще е първа среща на отбора ни с новозеландците за Купа Дейвис, заради което семейството беше несъмнено с чоп. Останалите вероятни съперници на България бяха Япония, Еквадор, Бразилия, Индия, Румъния, Израел, Перу, Мексико, Украйна, Турция и Пакистан.

За да стигне до плейофа на Световна група I, националният ни тим победи изрично отбора на Южна Африка в мача от Световна група II в София предишния уикенд. Избраниците на капитана Валентин Димов завоюваха семейството си с 3-0, без да изгубят даже сет на клей корта в Българския народен тенис център в Борисовата градина.

Това беше първа победа за България над този противник след две провали с по 1-4 - през 1993 година вкъщи и през 2019 година като посетител. РЮА е някогашен притежател на Купа " Дейвис ", триумфирал с купата през 1974 година

" Това е малко чужд противник за нас. Най-важното е да запазим това, което показахме в двата мача тази година - да бъдем единни. Отборният дух ще бъде ключът за победа в Нова Зеландия ", разяснява капитанът на отбора Валентин Димов пред уеб страницата на БФТ.

" Мисля, че като цяло е един нелош чоп, като се изключи обстоятелството, че би трябвало да сме посетители - добави той. - По това време на годината там атмосферните условия се разграничават много от тези в България. Но момчетата ще би трябвало да се оправят. Ще се наложи да създадем една по-дълга подготовка. Или на място в Нова Зеландия, или в страна с сходни условия, с цел да може да се аклиматизираме по най-хубавия метод. Освен това би трябвало да забележим каква настилка ще изберат домакините, което към този момент е незнайно. Най-вероятно ще бъде на корав корт. " /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР