България ще даде дефектни ракети С-300 на Киев. Това реши

...
България ще даде дефектни ракети С-300 на Киев. Това реши
Коментари Харесай

Опасно е дори да съхраняваме дефектните C-300

България ще даде дефектни ракети С-300 на Киев. Това реши военната комисия в Народното събрание на днешното си изключително съвещание. От своя страна адмирал. Емил Ефтимов изясни – рисково е даже да ги съхраняваме.

Проекторешението бе импортирано по-рано през днешния ден от Бойко Борисов, Делян Пеевски, Христо Иванов, Кирил Петков, Ивайло Мирчев и Христо Гаджев от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Предлага се България да даде на Украйна ракети С-300 и муниции.

Военният министър Тагарев увери, че даването на такава помощ няма да заплаши националната сигурност на страната. Подчерта и че се предлага да се дадат ракети, а не цели зенитно-ракетни комплекси.

“Тези зенитни ракети не са минали сполучливо тестванията ”, изясни зам.-командирът на Военновъздушни сили Мирчев.

От “Има подобен народ ” предложиха да дарим патрони, само че не и ракети, само че бе отхвърлено.

Съветските зенитно-ракетно комплекси е по-добре да се продадат, тъй като у нас не могат да се ремонтират. Опасно е даже да се съхраняват

Такава позиция изрази през днешния ден началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който участва на учението Noble Blueprint 2023 на полигон “Ново село ”.

България да даде дефектни ракети С-300 и муниции с отпаднала нужда, предложиха по-рано през днешния ден депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Проектът следва да се прегледа от парламентарната военна комисия.

“Като шеф на защитата всяка година разписвам отчет, непрестанно правим разбори и докладваме на министъра на защитата и държавното управление какво е положението на въоръжението и техниката. Знаете, че има предимство на въоръжението от руско време. Затова е обикновено и някои системи и особено зенитно управляемите да не могат да се поддържат. Те не са доста, няколко бройки. Има информация за това нещо, аз съм я докладвал. Това е държавна благосъстоятелност. Ако страната реши да ги употребява и да има някаква полза, за нас е по-добре да не ги съхраняваме. Някой път е и рисково. Държим ги в разнообразни хранилища и не желая да заплашвам живота на персоналния състав. Но не можем да ги ремонтираме, имаме доказателства и документи за това ”, сподели адмиралът.

Не мога да вляза в конкретика, само че не са доста. Това, което имаме обаче на въоръжение в Българската войска, с дребни изключения, е в редовност и можем да осъществим конституционните си отговорности, уточни Ефтимов.

 

 

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР