България ще бъде с най-силните си борци на световното в

...
България ще бъде с най-силните си борци на световното в
Коментари Харесай

България с най-силните си борци на световното

България ще бъде с най-силните си борци на международното в Белград , което е първа олимпийска подготовка /16-24 септември/, оповестиха от БФ Борба. От титулярните състезатели Георги Иванов пропуща конкуренцията. Европейският първенец до 23 година претърпря интервенция от дискова херния. Така в категория тежка до 125 кг на свободния жанр ще излезе Ислам Адизов .

Бронзовата олимпийска медалистка Тайбе Юсеин също пропусна първенеца, защото още не е възобновена от остаряла контузия, както и еврошампионка Миглена Селишка, който се възвръща от травма в рамото. Но в състава при дамите на огромно състезание след майчинство се връща Джанан Манолова /59/.

Първите петима във всяка категория взимат квоти за Париж 2024. А точно медалистите, сред класиралите се на пето място, ще има преборване за визата. Надпреварата стартира със свободния жанр, в който ще започват Георги Вангелов /57/, пети на олимпийските игри, Микяй Наим /65/, европейски вицешампион, Рамазан Рамазанов /70/, също втори в Европа, Михаил Георгиев /79/, втори до 23 година

В класическия жанр България ще бъде с всичките си водачи – Едмонд Назарян /60/ европейски първенец и втори в света, Кирил Милов /97/, също №1 в Европа и втори в света, Абу-Муслим Амаев /63/ и Семен Новиков /87/, трети в Европа, Айк Мнацаканян /77/, трети в света и в Европа.

При дамите на тепиха ще излязат Евелина Николова /57/, бронзова олимпийска медалистка, Биляна Дудова /62/, международна и 4-кратна европейска шампонка, Мими Христова /65/, двукратна №1 в Европа, Юлияна Янева, сегашна европейска шампионка, а София Георгиева качи категорията и ще се бори при тежките, до 72 кг.

Преди шампионата Международната федерация провежда лагер в Белград с по двама състезатели от страна. България взе участие на сбора с Евелина Николова и Михаил Георгиев, първенец на България и първи на шампионата в Румъния този сезон. С тях е персоналният им треньор Мирослав Гочев.

Класиците имат финален лагер с кубинците в Тетевен, националите в свободния жанр са на подготовка в Баку с представителния тим на Азербайджан, а дамите – в Благоевград. На шампионата ще има и двама наши съдии – Димитър Чифудов и Недялко Кирезиев. А доктор на отбора, доктор Стефан Стругаров.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР