България се превръща в технологичен хъб за сектораКомпании от цял

...
България се превръща в технологичен хъб за сектораКомпании от цял
Коментари Харесай

Над 30 чужди компании от игралната индустрия имат студиа у нас

България се трансформира в софтуерен хъб за бранша

Компании от целия свят избират да влагат в страната и да пренесат офисите си тук, съобщи Ангел Ирибозов, ръководител на УС на АИИБ (снимка: studioproto.com / предоставена от Interimage)

Повече от 6000 изложители от 65 страни участваха в огромното ревю на игралната промишленост BEGE 2023, което се организира през седмицата в Интер Експо Център, София.

България се оформя като софтуерен хъб на игралната промишленост, разгласи Ангел Ирибозов, ръководител на Управителния съвет Асоциацията на игралната промишленост в България (АИИБ) по време на откриването на BEGE 2023 – най-голямата годишна среща на експерти от промишлеността в Европа.
още по темата
“Компании от целия свят избират да влагат в страната и да пренесат офисите си тук. Вече има над 30 задгранични компании, които ситуират студиата си за стрийминг, техническия съпорт и обслужване на клиенти в София и Пловдив. Тези бранодве основават нови работни места на висококвалифицирани фрагменти ”, добави той.

Националната организация на приходите, като регулатор, съумя да построи “взаимно доверие и положителни партньорски взаимоотношения с бизнеса ”, разяснява Александър Попов, шеф на дирекция „ Надзор върху хазарта и хазартните действия ”. “Изложението показва и постанова стандарти в бранша като с всяка година имиджът му повдига профила на игралната промишленост “, добави той.

Тази година BEGE 2023 събра в София изложители от 65 страни от три континента – производители и снабдители, наземни и онлайн оператори, афилиейти, снабдители на платежни услуги и други, които демонстрираха трендове и новаторски решения в сектора. Сред акцентите бяха ролята на изкуствения разсъдък за възстановяване на потребителското преживяване, геймификацията, цифровият маркетинг, сегашното и бъдещето на регулациите и виновната игра в игралния отрасъл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР