България се оказа най-добрия лобист страните от Западните Балкани един

...
България се оказа най-добрия лобист страните от Западните Балкани един
Коментари Харесай

България е най-добрия лобист за членството в ЕС на Западните Балкани, смята Илияна Йотова

България се оказа най-хубавия лобист страните от Западните Балкани един ден да получат действително участие в Европейския съюз. Това уточни вицепрезидентът Илияна Йотова при представянето на книгата на доцент доктор Спас Ташев „ Българските общности в Западните Балкани “.

Първият том на проучването „ Българските общности в Западните Балкани. Политически процеси и етнодемографски последствия (1913-2019) “ е отдаден на Албания.

„ Залогът, с цел да успеем в бъдеще да отстояваме правата, както на българите в Албания, по този начин и на българите в другите етнически общности на Балканите, това е да имаме един народен, партиен консенсус по този въпрос, да имаме поредна държавна политика “, сподели Спас Ташев.

България не е не запомнила сънародниците си в Западните Балкани, сподели от своя страна евродепутатът Андрей Ковачев, който е спонсор на изданието. „ Връзката с прародината не може да бъде заличавана, книгата е доказателство, че ние желаем да се преодолеят негативите от предишното, тъй като това е заслужено, това е истината “, акцентира той.

Вицепрезидентът Илияна Йотова уточни, че досега България е единствената страна в Европейски Съюз, трансформирала тематиката за Западните Балкани в един от най-важните си външнополитически цели. „ България се оказа най-хубавия лобист за това страните от Западните Балкани един ден да получат своето действително участие в Европейски Съюз “, безапелационна беше тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР