“България се готви за продължителна война в Украйна. Първоначалната ни

...
“България се готви за продължителна война в Украйна. Първоначалната ни
Коментари Харесай

Асен Василев: България се готви за продължителна война в Украйна

“България се готви за продължителна война в Украйна. Първоначалната ни оценка беше за 5 години, само че този небосвод може да се окаже пай. Затова не предвиждаме неотдавнашен край за задачите на икономическото и финансово обмисляне. ” Това сподели българският финансов министър Асен Василев в Солун.

България се готви за продължителна война в Украйна

Докато няма спокойно решение на спора, финансовият министър позволи, че преносът на артикули ще продължава да заобикаля северните транспортни коридори.

България чака да се удвои броят на преминаващите камиони през Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево ” с Турция до 3 години.През пункта границата пресичат към 4000 тежкотоварни автомобила всеки ден, което го прави втория най-натоварен в света ”, сподели финансовият министър.

Поредното надхитряване у нас

Търговци в България вкарват украински слънчоглед като румънски, като по този метод заобикалят меморандума, подписан след дни на стачки.

Членове на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) от граничните региони алармират за засилено прекосяване на камиони в страната. Те са натоварени със слънчоглед. Търговците вкарват маслодайната просвета от Украйна, по-късно я транзитират до България като румънска. Като подобен, слънчогледът остава в България без да се нарушават въведените ограничавания в първа точка от подписания меморандум на 20 септември.

Във връзка с опасенията за несъблюдение на съглашението, НАЗ е подала писмо до премиера акад. Николай Денков и до министъра на земеделието Кирил Вътев.

Пред БНР ръководителят на асоциацията Илия Проданов акцентира, че сега от Румъния дневно влизат сред 4 до 8 хиляди тона слънчоглед.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР