България съвсем скоро ще се похвали с нова перла в

...
България съвсем скоро ще се похвали с нова перла в
Коментари Харесай

Голф, спа, хотел и жилища: Луксозен проект за €300 милиона ще бъде изграден край София

България напълно скоро ще се похвали с нова перла в първокласния туризъм. И тя ще се намира на едвам 30 километра от София.

В началото на 2020 година ще стартира строителството на комплекса Okol Lake Park, който ще предложи на гостите си 5-звезден голф и спа комплекс, както и ваканционни и фамилни жилища. В комплекса ще има и учебно заведение, магазини, офисна зона, заведения за хранене и други. Планираната инвестиция е в размер на €300 милиона през идващите 20 години.

Okol Lake Park ще бъде ситуиран в рйаона на бент. Искър, на едвам 30 километра от София, в землището на с. Горни Окол. Проектът ще се разгръща на 3 000 дка.
 Снимка 449613
Източник:

Основен вложител в плана е българската компания " Маркан Холдинг " АД. Към момента компанията е осъществила няколко лични капиталови плана в България на обща стойност към 130 млн. лв.. Ключово звено в структурите на холдинга е строителната компания " Маркан " ЕООД, която е учредена през 1993 година и е позната като една от водещите компании в този отрасъл. Компанията е работила по планове като завода на " Литекс моторс " (в който в този момент се нанесе немската VOSS) в ловешкото село Баховица, както и офис постройката City Tower на пл. " Македония " в столицата, в която работи Telus. Освен това " Маркан " е работила и по градежа на Bulgaria Mall и The Mall, а през 2013 година откри хотел Novotel.

Компанията е напът да открие и първия си първокласен бутиков хотел в България - MGallery в Пловдив през март 2020 година

Към момента в Okol Lake Park са вложени 6 милиона лв..
 Снимка 449616
Източник:

Строителните работи по построяването на Okol Lake Park стартират напролет на 2020 година Мащабният план е разграничен на няколко етапи, като първата от тях включва голф игрище с хлуб хаус и академия, хотел, линеен парк с тематични зони и лесопарк. При първа фаза ще стартира и строителството на първите жилищни здания - редови и независими къщи, брандирани жилища Pullman Living, студиа и лофтове.

През същата година ще стартира и построяването на цялостната инфраструктура, която ще обслужва постройките и оборудванията от Фаза 1 - улична мрежа, водо- и електроснабдяване, пречиствателна станция.

На втора фаза от развиването на плана ще бъдат построени учебно заведение, магазини, офисна зона и пространства за спорт, релакс и занимания.
 Снимка 449623
Източник:

Жилищните зони ще бъдата ситуирани по периферията на голф игрището, което е разположено в центъра на комплекса и се планува да действа целогодишно. Планирани са ваканционни и фамилни парцели, като тяхното строителство ще стартира още в първа фаза от развиването на плана.

Ваканционните жилища са в три категории - студиа, лофтове на две равнища и 40 брандирани къщи, които ще действат под ръководството на хотела. Те ще бъдат в четири вида - две и три спални и с квадратури от сред 170 и 190 кв м.

В Okol Lake Park те ще бъдат в категория 5 звезди и ще са с интернационалната марка Pullman. Студиата ще бъдат 4 вида с квадратури сред 60 и 90 кв.м., а лофтовете - 2 вида с квадратури сред 125 и 145 кв.м.
 Снимка 449615
Източник:

Имотите ще могат да бъдат отдавани чартърен, когато притежателят няма да ги употребява.

Семейните жилища са планувани в няколко разновидности. Предвидени са редови и независими къщи с друга повърхност. За хората с по-специфични желания е планувана и опцията за закупуване на имот, с опция за планиране на къща по самостоятелно задание.

Френският хотелски оператор AccorHotels е определен да ръководи новия 5-звезден хотел със 149 стаи, който ще действа под първокласния бранд Pullman. Към хотела ще има и спа-център с вътрешен и външен басейн, ситуиран на покрива. Зоната ще бъде с размер 4 900 кв. м

Партньори на холдинга в проектирането и ръководството на голф игрището са профилираните интернационалните компании International Management Group и European Golf Design. Цялостният мастър проект на комплекса е създаден от водещата френска компания за урбанистично обмисляне Egis Group, взаимно с Аtelier Villes & Paysages.
 Снимка 449611
Източник:

Самото голф игрище ще бъде намерено през 2022 година То ще има 18 дупки, ще бъде с дължина 7 000 ярда (6 400 м) и ще бъде ситуирано върху 650 дка.

Освен това Pullman Okol Golf Resort & Spa също ще разполага с конферентен център с повърхност от 1 900 м2 и потенциал за образуване на събития до 500 души.

" Не крием, че този план е извънреден - освен поради прелестното местонахождение и хубостта на природата в близост, само че и тъй като локалната общественост заслужава виновна инвестиция, носеща изгоди за всички в района. Имахме потребност от мощен, премиум бранд като Pullman, с цел да съвместим актуален дизайн и архитектура с естествени хубости и запаметяващи се моменти ", сподели Валентин Каназирев, главният вложител на Okol Lake Park.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР