България Сачева: Допълнителни средства за подпомагане на самотно живеещите Близо

...
България Сачева: Допълнителни средства за подпомагане на самотно живеещите Близо
Коментари Харесай

Сачева: Допълнителни средства за подпомагане на самотно живеещите

България Сачева: Допълнителни средства за подкрепяне на самотно живеещите Близо 43 500 жители сега получават услугата Домашен обществен патронаж, съобщи общественият министър 16 март 2020, 08:49  Валежите не престават и през днешния ден, къде ще е по-хладно
Валежите не престават и през днешния ден, къде ще е по-хладно
 Опашки пред магазини в София, хората се презапасяват
Опашки пред магазини в София, хората се презапасяват
 Рязка смяна във времето от през днешния ден
Рязка смяна във времето от през днешния ден
 Коварното - епидемията се популяризира от здравите
Коварното - епидемията се популяризира от здравите
 Адвокат Марковски за ковид и изключителното състояние
Адвокат Марковски за ковид и изключителното състояние
 Топло и в петък, внезапна смяна на времето през уикенда
Топло и в петък, внезапна смяна на времето през уикенда
 NOVA с самодейност за отговорно държание в изключителната обстановка
NOVA с самодейност за отговорно държание в изключителната обстановка
 Спецсъдът удостовери мярката за Антон Божков
Спецсъдът удостовери мярката за Антон Божков

ри мощна готовност на обществото и при съблюдаване на съответната дисциплинираност, ограниченията може да не бъдат най-строгите. Независимо от разрастващите се мащаби на заболели хора, имаме 93%, които оздравяват.

Това съобщи в предаването "Здравей, България " по NOVA министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

По думите й в идващите 3 дни общините ще получат спомагателен финансов запас от 20 млн. лв., с цел да разширят услугата Домашен обществен патронаж за хората с увреждания и хората, които са под карантина.

"Близо 43 500 са хората, които сега получават услугата ", уточни Сачева.

Министърът бе безапелационна, че за този един месец бизнесите, които са съществено наранени от рецесията, ще получават 60% поддръжка за заплати на хората си.

"В България има съществуващи механизми - Фондът за безработица е един от тях. Сроковете, които съблюдаваме, са извънредно бързи по отношение на обстановката. Днес ще обявим всички документи от Национален осигурителен институт, които ще могат да се попълнят електронно и служебно , а не да се върви на място в офисите ", сподели тя.

"Правим това за този месец, когато сме в изключително състояние ", акцентира още Сачева и добави, че банките ще намерят гъвкави схеми, тъй като те нямат потребност от неприятни заеми.

На въпрос за обществените служащи, които са на терен и какви ограничения се взимат за предпазването им, министърът отговори, че служащите към момента нямат всичко належащо, само че са поръчани защитни маски и другите нужни им средства.

"Ето за какво ни трябват обществените услуги - поддръжката на възрастните хора и доставката на храна по домовете. В такива моменти разбираме за какво ни е нужен Закон за обществената помощ ", безапелационна бе Деница Сачева.

На въпроса за въпросите дали 60-годишен чиновник може да откаже да върви на работа и бременните, които се тормозят да посещават работното си място, министър Сачева съобщи, че министър председателят в петък е оповестил кои са предпазените групи: бременните, дамите в процедури по инвитро, хората над 60-години и родителите на дребни деца, на които няма кой да им оказва помощ.

"Препоръчваме и на частния бизнес да намерения за предпазените групи, тъй като рецесията ще отмине и ще се нуждаят от хора ", сподели тя.

На въпроса дали би трябвало и превозът да спре, Сачева отговори:

"Болестта няма да се забави, в случай че страната спре. Тя ще се забави, в случай че съблюдаваме по-голяма хигиена, отдалеченост и самодисциплина, както и отговорността към останалите. Ние сме създали всичко, което е належащо. Решения могат да се взимат непрестанно и да се анулират също по този начин ", счита тя.

Попитана дали обмислят вид за надзор на спекулата с най-необходимите артикули, тя съобщи, че ще има непоколебим надзор:

"Не мога да кажа за момента дали ще има таван на цените. Известно повишаване на цените е целесъобразно, само че при далавера - страната ще се намеси ", съобщи тя.

Още от полемиката вижте и във видеото нагоре.

(Още забавни видеа от Vbox7 вижте и в канала на "Здравей България ". )




 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: Деница Сачева .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 80% от хотелите в Банско затварят  1 КРИБ предлага 16 ограничения за избавяне на бизнеса  1 Държавата поема 60% от заплатата на служащи пред редуциране  1 С какъв брой ще се понижава държавната пенсия поради втория дирек --> Пaрите ни  80% от хотелите в Банско затварят 80% от хотелите в Банско затварят  КРИБ предлага 16 ограничения за избавяне на бизнеса КРИБ предлага 16 ограничения за избавяне на бизнеса  Държавата поема 60% от заплатата на служащи пред редуциране Държавата поема 60% от заплатата на служащи пред редуциране  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Адвокат Марковски за ковид и изключителното състояние Адвокат Марковски за ковид и изключителното състояние  <br> Училищата в София остават затворени, ще се учи онлайн <br>
Училищата в София остават затворени, ще се учи онлайн
 <br> <strong> Престъпничките </strong>, които накараха Джей Ло да танцува на стълб <br>
Престъпничките , които накараха Джей Ло да танцува на стълб
 <br> <strong> Брижит и Летисия </strong>: две елегантни дами в Париж <br>
Брижит и Летисия : две елегантни дами в Париж
Последни  <p><strong>5 хрумвания </strong>как да носим обичаното <strong>сако </strong>тази пролет</p> 5 хрумвания по какъв начин да носим обичаното сако тази пролет  Volkswagen ID.3 First Edition Как Volkswagen възнамерява да продава повече от Tesla  Деница Сачева Допълнителни средства за подкрепяне на самотно...  Хуан Карлос и крал Фелипе Корупционен скандал в Испания, кралят се отхвърли от...  Нов случай на ковид в България, дете на 9 години Нов случай на ковид в България, дете на 9 години  Напрежение в Пловдив: Почина жена със подозрение за COVID-19 Напрежение в Пловдив: Почина жена със подозрение за...  България ще получи 812 млн. евро от Европейски Съюз за битка с ковид България ще получи 812 млн. евро от Европейски Съюз за битка с...  Защо губим гласа си
Създадено за Исла Медик Хидро
Защо губим гласа си  Времето през днешния ден - слънчево, само че хладно Времето през днешния ден - слънчево, само че хладно  <p><strong>5 неточности,</strong>&nbsp;които оказват въздействие на връзката ви</p> 5 неточности, които оказват въздействие на връзката ви  Българин инфектиран с ковид в Сингапур Българин инфектиран с ковид в Сингапур  Съединени американски щати затварят границите си за Англия и Ирландия Съединени американски щати затварят границите си за Англия и Ирландия  Изграждането на база на Луната може да се забави Изграждането на база на Луната може да се забави  Мария Атанасова Европа избра Мария от България за млад европеец на...  Аплодисменти за българските медици, борещи се с COVID-19, в цяла България Аплодисменти за българските медици, борещи се с...  <p><strong>Българи</strong> създават молекула за <strong>лечение</strong> на <strong>COVID-19</strong></p> Българи създават молекула за лекуване на COVID-19  Останете си у дома – пазете човешкия живот! Останете си у дома – пазете човешкия живот!  COVID-19 - Каква е обстановката в международен мащаб COVID-19 - Каква е обстановката в международен мащаб  Коя е най-честата причина за гибелта при ковид Коя е най-честата причина за гибелта при ковид  Ястията от обичаните ни заведения за хранене - по какъв начин да ги приготвим вкъщи Ястията от обичаните ни заведения за хранене - по какъв начин да ги приготвим... Всичко от през днешния ден Виц на деня Питат радио Ереван: - Какво е глобализация? - Това е, когато богати китайци пътуват до Италия, с цел да си купят облекла, създадени в Китай -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Китай: Епидемията от ковид е овладяна Китай: Епидемията от ковид е овладяна  Български доктор сподели истината за ковид Български доктор сподели истината за ковид  Българи с пробив в разработка против ковид  Финалистите от Hell’s Kitchen 2 искрено за напрежението и компликациите в кухнята  86 година от рождението на индивида, покорил Космоса  Осми март е! Честит празник, скъпи дами Водещи вести  Нов случай на ковид в България, дете на 9 години Нов случай на ковид в България, дете на 9 години  Напрежение в Пловдив: Почина жена със подозрение за COVID-19 Напрежение в Пловдив: Почина жена със подозрение за COVID-19  Българин инфектиран с ковид в Сингапур Българин инфектиран с ковид в Сингапур  Хуан Карлос и крал Фелипе Корупционен скандал, испанският крал Фелипе се отхвърли от завещание  Съединени американски щати затварят границите си за Англия и Ирландия Съединени американски щати затварят границите си за Англия и Ирландия  Времето през днешния ден - слънчево, само че хладно Времето през днешния ден - слънчево, само че хладно  По 1000 лева на месец за всички медицински лица, борещи се с ковид По 1000 лева на месец за всички медицински лица, борещи се с ковид  Мария Атанасова Европа избра Мария от България за млад европеец на годината
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР