България, Румъния и Турция работят за стартирането на противоминна операция

...
България, Румъния и Турция работят за стартирането на противоминна операция
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Започваме противоминна операция в Черно море заедно с Турция и Румъния

България, Румъния и Турция работят за стартирането на противоминна интервенция в Черно море. Това заяви министърът на защитата Тодор Тагарев при откриването на интернационална конференция " Спечелване на мира в Украйна ". Форумът е проведен от Софийския конгрес за сигурност със съдействието на Посолството на Съединени американски щати в България, заяви Българска телеграфна агенция.
 
До момента имаме щастието да нямаме паднали ракети и бомби на българска територия поради войната в Украйна макар открития дрон с бомба край брега на Тюленово.
 
По думите му без значение от това по какъв начин ще се развие войната в Украйна, ще се види едно или друго развиване в средата за сигурност и разнообразни условия към системата ни за сигурност. Русия носи обилни опасности за целия евроатлантически район, уточни Тагарев и добави, че и към сегашния миг съветската опасност остава най-значителната опасност за сигурността в района.
 
" Около два месеца работихме без тази информация да е обществена, към този момент е обществена ", сподели министърът. Разчитам, че в близко бъдеще тази интервенция ще бъде стартирана, което ще способства за по-високата сигурност в нашите териториални води и в изключителната икономическа зона на България. Ще способства и за износа за зърно от Украйна, разяснява Тагарев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР