България, Румъния и Турция работят по стартирането на противоминна операция

...
България, Румъния и Турция работят по стартирането на противоминна операция
Коментари Харесай

България, Румъния и Турция ще стартират противоминна операция в Черно море

България, Румъния и Турция работят по стартирането на противоминна интервенция в Черно море, заяви министърът на защитата Тодор Тагарев.
“Около два месеца работихме без тази информация да е обществена, към този момент е обществена “, сподели министърът. Разчитам, че в близко бъдеще тази интервенция ще бъде стартирана, което ще способства за по-високата сигурност в нашите териториални води и в изключителната икономическа зона на България. Ще способства и за износа за зърно от Украйна, съобщи Тагарев.
Има възможност още един съдружник да се причисли към бойната група на НАТО в България, акцентира военният министър.
Програмата за вложения за рационализация на Българската войска до 2032 година ще бъде импортирана до края на ноември първо в Министерския съвет, а по-късно и в Народното събрание, разяснява Тагарев.
Проучват се благоприятни условия за план за безпилотни летателни средства, добави той.
Военният министър беше безапелационен, че България ще продължи да поддържа Украйна с военна, филантропична, политическа и дипломатическа помощ до тогава, докато е належащо.
“Нисък е рискът от миграционен напън към България, само че той стои. Няма нужда да усилваме в допълнение силите за отбрана на границата. Но има нужда осведомителните служби да работят непрекъснато, да следят и проучват обстановката. И Министерството на защитата и Министерство на вътрешните работи имаме подготвеност да увеличим силите на границата, тъй че да се оправим с един възможен по-висок напън. Това не е на близкия небосвод ”, сподели Тагарев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР