България, Румъния, Гърция и Сърбия ще издигнат съвместна кандидатура за

...
България, Румъния, Гърция и Сърбия ще издигнат съвместна кандидатура за
Коментари Харесай

България, Румъния, Гърция и Сърбия със съвместна кандидатура за Европейското по футбол през 2028 г. и Мондиал`2030

България, Румъния, Гърция и Сърбия ще повдигнат взаимна кандидатура за домакинство на Европейското състезание по футбол през 2028-а и международното през 2030 година, потвърдиха водачите на 4-те страни на срещата си в Белград, заяви БНР.

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че в наличието на спортните министри на четирите страни е било сложено началото на организационния комитет, който ще се занимава със взаимната кандидатура.

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас дефинира кандидатурата като " освен това от цел ", като " самодейност, която носи огромна символика във връзка с Балканите ".

Гърция публично ще се причисли към взаимното домакинство на България, Сърбия и Румъния на Европейското състезание по волейбол за дами през 2021 година

Спортните министри и президентите на футболните федерации на България, Гърция Румъния и Сърбия са се договорили и за това четирите страни да аплайват още веднъж за Европейското състезание по футбол през 2032 година, в случай че първата кандидатура не бъде утвърдена. Междувременно, ще бъде основана 16-членна Комисия за подготовка на кандидатурите за домакинство с четирима представители от всяка страна.

Спортните министри ще се срещнат още веднъж в София през февруари 2019 година, а по-късно - през април 2019 година в Гърция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР