България протестира, премиерът Борисов налива масло в огъня“ с планове

...
България протестира, премиерът Борисов налива масло в огъня“ с планове
Коментари Харесай

Euronews: Борисов „налива масло в огъня“

„ България стачкува, министър председателят Борисов „ налива масло в огъня “ с проекти за смяна на конституцията “.

Под такова заглавие е репортажът на Евронюз за последните събития у нас.

Булфото

Българският премиер Бойко Борисов  “само налива масло в огъня ” с проектите си да прокара противоречиви нови конституционни промени, цитира Евронюз лидер на опозицията, цитира БГНЕС.

Христо Иванов, водачът на „ Да, България! “ сподели пред медията, че проектите на премиера за изменение на конституцията към този момент са “стигнали до задънена улица ”, заявявайки, че е малко евентуално да обезпечи 160-те гласа, нужни му в Народното събрание, с цел да прокара окончателните промени.

Публикацията осведоми за насилието по улиците на София на една от най-големите демонстрации от близо 60 дни антиправителствени протести.

Съобщавайки за изказването от страна на ГЕРБ, че няма да подадат оставка, Евронюз коментира: „ Вместо това Борисов извършва реорганизация на дясноцентристкото си държавно управление и предлага да промени политическата система на страната посредством конституционни промени в опит да облекчи публичните безредици “.

“Има доста яд ”, цитира думите на Христо Иванов Евронюз по мотив конфликтите на протестите нощес.  “Мисля, че в случай че не нещо друго, то събитията от през днешния ден и през вчерашния ден единствено наливат масло в огъня. Мисля, че Борисов по никакъв метод не може да потуши протестите. ”

За десетки ранени публицисти оповестява текстът, сред които журналистът на свободна процедура Димитър Керанов.

Съюзът на българските публицисти разгласява изказване, осъждащо „ насилието над публицисти “ по време на полицейския отговор, завършва Евронюз. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР