България пропусна своя шанс да уреди честването на паметта на

...
България пропусна своя шанс да уреди честването на паметта на
Коментари Харесай

Радев: България пропусна да уреди въпроса с Гоце Делчев при подписването на Договора за приятелство

България пропусна своя късмет да уреди честването на паметта на Гоце Делчев още при подписването на Договора за другарство и съдействие, който беше подписан през август 2017 година Това съобщи президентът Румен Радев, представен от БГНЕС.
Припомняме, че управляващите в Скопие показаха вяра, че взаимната българо-македонска комисия по историческите въпроси ще откри решение за Гоце Делчев в духа на другарството сред България и Македония.
Говорителят на македонското държавно управление Муамед Ходжа направи особено изказване във връзка позицията на българския външен министър Екатерина Захариева, че страната ни може да се отдръпна от взаимната комисия, в случай че двете страни не намерят решение за личността и делото на Гоце Делчев и в случай че комисията не реализира единодушие, че той е българин.
Надяваме се комисията, която беше образувана от двете държавни управления въз основата на Договора за добросъседство и другарство, да откри решение в духа на другарството и добросъседството сред двете страни, съобщи Ходжа в постройката на Министерски съвет на Република Северна Македония.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР