България през последните две години не вдъхва доверие като държава

...
България през последните две години не вдъхва доверие като държава
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: С Мария Габриел България би имала летящ старт


България през последните две години не вдъхва доверие като страна и по тази причина по основни въпроси Европейски Съюз ни поставя настрана, посочи Александър Йорданов

Оценявам това, че сте тук в тези напрегнати дни, че намерихте време да се забележим и да обсъдим европейския взор върху вероятността на България. Оценявам ролята на Екологичен потенциал и на вашето интензивно присъединяване в него. Разбирам отговорността ви като представители на Екологичен потенциал и защитаващи полезностите на съюза, само че и на вашата дейна и патриотична роля. Това сподели ръководителят на 49-ото Народно заседание Росен Желязков, който беседва с български членове на Европейския парламент.

Срещата в зала „ Запад “ на Народното събрание бе по самодейност и покана на ръководителя на българския парламент.

Той изведе на напред във времето като значими цели за страната – потребността от постоянно държавно управление, присъединението на България в Шенгенското пространство и към Еврозоната, наваксването и реализирането на Плана за възобновяване и резистентност, оперативни стратегии, реализирането на обществени вложения в интервал на криза и други.

„ Не е загадка за всички, изясни Росен Желязков, че последните две години нанесоха обилни имиджови вреди за България – от страна, лидираща процесите на Балканите, сега отстояваме визията „ нека не ни разделят в този момент с Румъния “. Последните две години като че ли се вършат политики без да има политики, добави той.

Желязков обърна внимание, че сега сме в един извънредно значим и динамичен стадий, може би най-важният от началото на 2021 година, когато упованията на обществото са стигнали до лимит на толерантност.

„ В момента имаме опция да осъществяваме държавно управление, което ясно ще отговори на нашата евроатлантическа ориентировка и на всички провокации директно и в средносрочен проект “, добави той.

Желязков подсети пред евродепутатите, че президентът Румен Радев ще връчи в понеделник първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на Мария Габриел.

Председателят на Народното събрание изрази убеденост, че българските евродепутати познават добре претендента на ГЕРБ-СДС за министър председател. „ Номинацията на Мария Габриел дава висока степен на прогнозируемост и убеденост, че програмните визии ще се увенчаят с триумф “, акцентира ръководителят на Народното събрание.

„ Следващата седмица ще бъде значима както като обръщение за обществото вътре в страната, по този начин и като обръщение за нашите съдружници “, акцентира Желязков.

Той увери, че осъзнава какъв брой огромна е отговорността да се сформира кабинет, тъй като той дава живот на Народното събрание, опция Народното събрание да действа пълноценно, както даже и да се отвори конституционният спор.

„ Вашата роля е голяма и всеки ден следим вашите амбициозни поръчки за повишение ролята на България в европейския подтекст “, сподели ръководителят на Народното събрание на българските евродепутати.

„ Има голямо значение да бъде разяснявано за какво страната ни е значим член на Евросъюза “, посочи Желязков.

Той осведоми, че е поканил ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола да посети България. Условието за нейната аудиенция е да има настоящ парламент.

„ Ние както постоянно сме разполагаем на българското Народно заседание за съдействие по всички тематики, където можем да си оказваме помощ. Българските членове на Екологичен потенциал, без значение от коя политическа групировка са определени и без значение от коя политическа група в Екологичен потенциал се намират, постоянно сме намирали общ разговор за работа в отбрана на националните ползи на България. В нашите политически фамилии лобираме тези наши цели да станат разбираеми за нашите сътрудници от другите страни членки на Европейски Съюз и да бъдат подкрепени от болшинството в Европейския парламент “, съобщи евродепутатът от ГЕРБЕНП Андрей Ковачев.

„ На ваше разположение сме с всички наши сили и средства да има сполучлив свършек на гласуването на едно постоянно държавно управление. С нашия другар и еврокомисар Мария Габриел мисля, че България би имала летящ старт с всички контакти, които бъдещият министър-председател има. Тя чука на отворена врата и може да способства за доста по-бързото създаване на доверие сред бъдещото постоянно държавно управление на България и Европейски Съюз, и въобще международните водачи “, безапелационен бе Ковачев.

„ Тази зала помни доста. Тук стартира историята на българската народна власт, тук минаха доста неща. В тази зала сме обсъждали в това число и признаването на независимостта на тогава Република Македония. Жива история. Да се надяваме, че и ние през днешния ден, като заседаваме, ставаме една дребна, дребна част от огромната история на парламентаризма на България “, съобщи евродепутатът от Съюз на демократичните сили Александър Йорданов.

„ Много добре, че господин Слабаков повдигна въпроса за медиите. Много от положителните неща, които се случват в България, стават посредством медиите, само че и доста от неприятните неща в последните две години, които се случиха на нашата страна, станаха, за жалост, поради медиите “, уточни Йорданов.

„ Ние наложихме една философия на „ Промяната “ без на практика да разбираем на българските жители какво тъкмо е тази смяна, какво тъкмо се желае. Защото, когато при започване на 90-те години говорехме за смяна, ние го нарекохме „ промяна на системата “. Сменя се социалистическата система с всичките й простотии, които доведоха на практика до рухването на тази система в европейски мащаб, и се заменя с нещо друго. Самата подмяна беше дълъг развой, комплициран, конфронтационен, проблематичен. Никой не разказа каква тъкмо смяна желае на България. Показаха се едни облици тук и споделиха „ Това са тези, ще вършат смяната “. Как по този начин? Ние в този момент се намираме в парадоксалната обстановка, че сме представители на български политически партии в Европейския парламент, а в действителност нещата в България надали не стават по този начин, че се дирижират от партии, които не са показани в Европейския парламент. Те нямат представители. Европа не ги познава. Наричат се „ Продължаваме промяната “. Еми това е популистко име. Не може партия да има такова име даже! Никой не изясни на българските жители, че „ Промяната “ може да бъде и заден ход на една страна, декаданс, връщане обратно “, акцентира евродепутатът от Съюз на демократичните сили.

Той посочи, че България през последните две години не вдъхва доверие като страна и по тази причина по значими, основни въпроси Европейски Съюз ни поставя настрана.

„ Случаят с Шенген е характерен “, сподели Йорданов.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР