България предлага създаването на съвместна комисия с Турция, която да

...
България предлага създаването на съвместна комисия с Турция, която да
Коментари Харесай

Искаме съвемстно разследване с Турция на убийството на българския полицай

България предлага основаването на взаимна комисия с Турция , която да обясни събитията към случая на българо-турската граница, при който почина български граничен служител на реда .

Това е уведомил заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок , която е била на среща в Министерство на външните работи във връзка случая.

Заместник-министър Коджабашев е сложил пред турския посланик въпроса за предстоящо цялостно подпомагане от страна на Турция за изясняване на събитията към трагичният случай. Той също по този начин е призовал т урските управляващи да извършват отговорностите си при запазване сигурността на  границата сред двете страни.

Посочено бе, че „ България чака турската страна да постави спомагателни старания за повишение на сигурността по общата ни граница “, осведомят от Министерство на външните работи.

От своя страна дипломат Секизкьок изрече съболезнованията си и удостовери готовността на управляващите в Турция да си сътрудничат с българските институции,  твърдейки че към този момент са взети всички нужни ограничения за откриване на причинителите на закононарушението, както и за подсилване сигурността на общата ни граница.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР