България получи първия самолетен двигател за българските изтребители МиГ-29 от

...
България получи първия самолетен двигател за българските изтребители МиГ-29 от
Коментари Харесай

България получи първия самолетен двигател за МиГ-29 от Полша

България получи първия самолетен мотор за българските изтребители МиГ-29 от Полша през днешния ден. Това заяви Министерство на защитата в своя формален профил в Туитър.

Предстои подписване на контракт за втори мотор, сподели служебният министър на защитата Димитър Стоянов преди дни.  Още през януари Стоянов заяви, че два мотора за МиГ-29 ще дойдат от Полша.

МО разгласи социална поръчка за доставка на шест ремонтирани мотора за МиГ-29, в средата на месец март. Прогнозната стойност на публичната поръчка е 26,4 млн. лева с Данък добавена стойност.

Today received the first aircraft engine for the MiG-29., thank you for your!
— MoD Bulgaria (@BulgariaMod)
Има единствено две оферти за заместваща платформа на българските изтребителите МиГ-29 и цената няма да се хареса на народните представители, изясни пред публицисти преди дни президентът Румен Радев. 

Стоянов уточни предишния месец, че сигурно до края на годината защитата на българското въздушно пространство ще бъде реализирано с изтребителите МиГ-29, само че вероятността България да спре да носи бойно дежурство е огромна.

Изтребителите МиГ-29 могат да летят още много време в взаимозависимост от това дали ги поддържаме, сподели през февруари в изявление за Българска телеграфна агенция командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден военачалник Николай Русев. „ Ако имаме опция да ги поддържаме – изтребителите ще летят. Ако се окаже, че не може да доставим нужните аварийни елементи, което в последно време е реалност, ще спрат скоро. Много е значимо дали ще съумеем да доставим аварийни елементи. Самолетите имат запас, само че събитията през последната година демонстрираха, че поддръжката ще става все по-трудна “, изясни той. Командирът добави, че МиГ-29 могат да продължат да бъдат употребявани до 2029 – 2030 година, в случай че има аварийни елементи за тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР