България получи домакинството на Балканското първенство по волейбол за юноши

...
България получи домакинството на Балканското първенство по волейбол за юноши
Коментари Харесай

България взе Балканиада по волейбол

България получи семейството на Балканското състезание по волейбол за юноши до 17 години. Турнирът в София от 4 до 8 август ще бъде и първа подготовка за Европейския шампионат през 2023 година. В него ще вземат участие България, Гърция, Черна гора, Сърбия, Турция и Румъния.

Решението беше взето от техническата комисия на Балканската волейболна асоциация, която се събра в Истанбул. На съвещанието беше проведен и чоп за идните шампионати при другите възрасти.

Балканското състезание за мъже U20 (родени след 1 януари 2003 година) ще се организира от 6 до 10 септември в Албания. На него България се падна в група " В " с Румъния и Сърбия. В другия поток са Албания, Република Северна Македония, Косово и Турция.

Първенството на Балканите за дами U19 (родени след 1 януари 2004 година) ще бъде от 10 до 14 август в Румъния. Този път българките са в група " А " с домакините, Косово и Турция. В другия поток останаха Сърбия, Република Северна Македония и Гърция.

Балканският шампионат за юноши U18 (родени след 1 януари 2005 години) е в Нови Сад от 28 юни до 2 юли. България е в група " В " с Молдова и Република Северна Македония. В другата урна попаднаха Сърбия, Румъния, Турция и Босна и Херцеговина.

Също на сръбска земя е и шампионата за дами U17 (родени след 1 януари 2006 година). Турнирът е от 6 до 10 юли, а градът ще бъде избран по-късно. България се падна в група " А " с домакините, Босна и Херцеговина и Молдова. В група " В " са Турция, Румъния и Република Северна Македония. Балканското състезание за девойки U16 (родени след 1 януари 2008 години) ще се организира от 15 януари 2023 година в Турция. То е и първа подготовка за Европейския шампионат. Българските девойки са в първа група с домакините, Косово и Гърция. Вторият поток събира Сърбия, Румъния и Република Северна Македония.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР