България подкрепя и високо оценява Инициативата за сътрудничество между Китай

...
България подкрепя и високо оценява Инициативата за сътрудничество между Китай
Коментари Харесай

България отново покани Китай да инвестира в зелено производство у нас

България поддържа и високо прави оценка Инициативата за съдействие сред Китай и страните от Централна и Източна Европа („ 17+1”). Смятаме я за доста значим механизъм за стимулиране на капиталовите, търговско-икономическите и културните контакти сред двете страни. Това съобщи вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова на среща с посланика на Китайската национална република у нас Дун Сяодзюн.

Двамата разискаха резултатите от извършената неотдавна в Пекин 17-ата сесия на Междуправителствената смесена комисия за икономическо съдействие.

България показва интерес към присъединяване в самодейността „ Един пояс, веднъж “ посредством осъществяване на инфраструктурни планове в страната ни, акцентира вицепремиерът. Тя уточни, че българското държавно управление предизвиква увеличение на директните китайски вложения в съвременни предприятия за произвеждане на новаторски артикули, насърчаващи растежа на „ зелената “ стопанска система и акумулатори, електрически автомобили и електробуси.

На собствен ред дипломат Дун Сяодзюн посочи готовността на Китай интензивно да работи за реализирането на договореностите, отразени в протокола от 17-ата сесия на Междуправителствената смесена комисия. Той означи, че връзките с България постоянно са били обект на сериозен интерес и се надява те да се задълбочат.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР