България плаща най-скъпо за самолетите F-16. Това каза лидерът на

...
България плаща най-скъпо за самолетите F-16. Това каза лидерът на
Коментари Харесай

Волен Сидеров: България плаща най-скъпо за самолетите F-16, а дава на САЩ безплатно военни бази

България заплаща най-скъпо за самолетите F-16. Това сподели водачът на Политическа партия "Атака " и ръководител на ПГ на "Обединени патриоти " Волен Сидеров в предаването "Неделник " по АЛФА ТВ.

Няма я полемиката какво купуваме и за какъв брой. Преди сме били към Съветския съюз, а в този момент към Америка. България заплаща най-скъпо. Вече 13-а година Съединени американски щати употребява в България гратис четири военни бази. Защо бедна България дава гратис на най-богатата и могъщата страна безвъзмездни бази и по-късно купува най-скъпо техните самолети. Прочетох, че мъчно изхвърчал, в случай че пистата не е добре направена. Аз не знам тук нашите писти по какъв начин са направени. 1974 година модел през днешния ден да го купуваме най-скъпо от всички страни, разяснява Сидеров.

По думите му на 9 януари се планува да влезе решение в Министерския съвет и да бъде утвърдено. Той изясни, че е имал опция да взе участие в съдружен съвет и да чуе мнението на Красимир Каракачанов, само че това е импровизирано. Мога да кажа аз каква позиция съм заел. Моят въпрос беше за какво се постанова да се купува най-луксозната военна стока и може би най-неефикасната при защита. Тоест, в случай че на България се наложи да се отбранява, не е ли по-добре парите да се дадат за съоръжение на армията? Моята теза е, че 8 броя изтребители няма да покачат боеспособността на българската войска толкоз, в случай че сходни пари бъдат дадени за оборудването и въоръжаването. Другото, което сложих е, че откакто сме прагматици, за какво не създадем една сметка да изчислим наема на американците за 12 години и против това да забележим какво можем да получим като военна техника, сподели още Волен Сидеров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР