България печели от увеличената търговия в Родопския регион и то

...
България печели от увеличената търговия в Родопския регион и то
Коментари Харесай

Гърците налитат яко към България и оставят милиони

България печели от увеличената търговия в Родопския район и то добре

Със " стръвта " на разликата в цените на горивата пазарът на горива и артикули в регионите на България наоколо до българо - гръцката границa се развива бързо. Увеличиха се седмичните " екскурзианти ", които пълнят кошниците си не от... потребителската кошница в Гърция, а от пазарите в прилежаща България. Това установи в публикация гръцката медия " О хронос ". Цената на бензина в Гърция варира сред 1,759 и 1,880 евро за литър, до момента в който в прилежащата страна е по-евтин с най-малко 30%.

Според Йоргос Цамбазлис: „ Говорим за големи разлики и виновността не е на потребителите. Това са техните портфейли, с това би трябвало да се устоят ".

През 2008 година, когато един барел нефт струваше 70 $, в Гърция един литър бензин струваше 1,40 евро. Днес при същата цена на барел, цената надвишава 1,75 евро за литър. Това се дължи на свръхоблагането на горивата, което в този момент доближава 75%. Това съобщи предприемачът и член на Общогръцката федерация на дилърите на горива (РОРЕК) Йоргос Цамбазлис, говорейки за радио Chronos.

Високите цени на гръцките горива карат гърците да поемат към прилежаща България. Показателно е, че в дните на снеговалеж и ниски температури, гърците не излизаха отвън границите, което докара до нараснало ползване на бензиностанциите в града.

За съжаление Гърция не губи единствено средства от продажба на гориво, а България печели от увеличената търговия в Родопския район.

„ Положението е същото и при цигарите, храната, напитките. Разликата ни в горивата сега е 30%, България продава 1,29 на литър, а ние 1,80.

Говорим за големи разлики и това не е по виновност на потребителите. Когато семейство от двама души вземат 1500 евро, наемът е 400 евро, а за отоплението им желаят 600-650 евро за месец на къщата им, какво да вършат ", пита Йоргос Цамбазлис.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР