България отстоява своите позиции относно присъединяването на Северна Македония към

...
България отстоява своите позиции относно присъединяването на Северна Македония към
Коментари Харесай

Румен Радев: България отстоява своите позиции относно присъединяването на Северна Македония към ЕС

България отстоява своите позиции по отношение на присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз. Това сподели пред публицисти в Брюксел президентът Румен Радев.

„ Повечето от нашите сътрудници схващат същността на казуса. Той надвишава визията за исторически спор сред две прилежащи страни. Това е проблем, който надълбоко визира фундамента на самия Европейски Съюз и полезностите и правилата, които изповядваме – човешките права и неналичието на дискриминация. Досега на всички Съвети, от май до момента, аз съм приказвал с всички европейски водачи и водачи на европейски институции по тази тематика. Искам да им благодаря, тъй като за повторно тази година тематиката за разширението отпада от дневния ред. Нашите сътрудници най-накрая схванаха къде е същинският проблем”, добави още Радев.

„ Те би трябвало да получат ясни гаранции. Процесът не се води от периоди, а от резултати. Срокове не даваме, чакаме резултат. Всякакви опити да бъде оказван напън върху България са контрапродуктивни. Те водят до закъснение на процеса”, съобщи Радев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР