България отстоява суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна и

...
България отстоява суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна и
Коментари Харесай

Военният министър: Разглеждаме всяко искане на Украйна в съответствие с възможностите ни

„ България отстоява суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна и поддържа нейната европейска интеграция “

Това съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов, по време на неофициална среща в Стокхолм на отрасловите министри на страните-членки на Европейския съюз (ЕС).

На срещата бяха разисквани и развиването на задачата на Европейски Съюз за даване на помощ в поддръжка на Украйна и помощ за страната, в границите на Европейския механизъм за поддръжка на мира.



" Стоянов акцентира ролята на Европейската организация по защита за иницииране на съответни планове за взаимни публични поръчки . „ Агенцията има опит и потенциал да извърши сполучливо тази задача.

Смятаме, че планът за муниции на ЕАО е изключително подобаващ за обезпечаване на нужните муниции на Украйна и ние го поддържаме “, добави министърът на защитата.

Стоянов уточни още, че България работи сполучливо с Украйна на двустранна основа и всяко тяхно искане се прави оценка деликатно, с сходство с нашите благоприятни условия.

По-рано тази година е превозена военна техника в Украйна, добави Стоянов.



България взе участие в EUMAM с инструктори, които ще образоват украински военнослужещи на територията на държави-членки на Европейски Съюз за потреблението на предоставеното в границите на задачата въоръжение и техника, както и с образование на бойни санитари на българска територия.

Актуалното положение на военните задачи и интервенции на Съюза и готовността на общността да отговори на актуалните опасности и закани за сигурността, бяха измежду другите тематики, разисквани на форума.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР