България отива към нови парламентарни избори, а членовете на Националния

...
България отива към нови парламентарни избори, а членовете на Националния
Коментари Харесай

Петър Витанов: Националният съвет на БСП не е свикван от три месеца, не сме наясно дали партията може да предложи правителство

България отива към нови парламентарни избори, а членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия не са наясно каква е готовността на партията да предложи състав на държавно управление, в случай че получи мандат от президента Румен Радев. Това съобщи ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов в предаването „ България заран “ по Bulgaria ON AIR.
„ Националният съвет на Българска социалистическа партия не е свикван от три месеца. Не може да се каже, че има вътрешен разговор “, разяснява Петър Витанов. Последният конгрес на левицата беше незабавно след изборите, на които партията остана за първи път в своята история на пето място.

„ Моята вяра е да има смяна. Българска социалистическа партия би трябвало да смени своя образ, с цел да възвърне доверието. А първата стъпка е Конгресът. Няма по какъв начин да продължаваме със същото водачество и да чакаме друг резултат. Няма по какъв начин със същите водачи, листи, банални пояснения да реализираме нещо друго. Това е шизофренно. Основните фигури в Българска социалистическа партия би трябвало да правят отстъпка. Това не значи остракиране, преследване, тричане. На този модел би трябвало да се постави край “, сподели още Витанов.
Коментарите за „ ново ляво “ са признак, че Българска социалистическа партия, която имаше до неотдавна монопол в това пространство, боледува, счита Витанов: „ Когато през ден се приказва за ново ляво, то явно положението на Българска социалистическа партия не е положително “.
Според него е значимо левицата да сложи акцент върху същинските проблеми, които вълнуват българите.

„ Един месец се занимавахме с хартиената бюлетина, което ще донесе на Българска социалистическа партия една огромна нула. А до момента в който течеше този спор в визиите на необятната общност се върнахме още веднъж в полето на статуквото “, разяснява още социалистът.
Според Витанов съставянето на държавно управление в границите на този парламент наподобява невероятно.
„ ГЕРБ сами паднаха в клопката, който сътвориха при появяването си на политическата сцена. Тогава те отричаха всичко преди тях, ръководството на Тройната коалиция. Нещо сходно се случва и сега. Политическа партия не желаят да се коалират нито прикрито, нито очевидно с ГЕРБ, тъй като те се появиха като партия с неразбираема идеология, само че тотално отричаща ГЕРБ. Наближават и локални избори, които са основни за всички партии. Една „ колоритна “ коалиция сред Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ би донесла огромна електорална вреда на всички, което прави партиите много внимателни. Затова няма изгледи за държавно управление “, счита социалистът.
Петър Витанов приказва и за настоящия корупционен скандал с Ева Кайли, обвързван с обвинявания за лобиране в интерес на Катар.
„ Скандалът евентуално ще надвиши самостоятелните обвинявания, ще обхване хора от администрацията, евентуално става въпрос за мрежа. Ще има хора с всевъзможни позиции и сан. Този скандал хвърля съществено леке върху репутацията на Европейския съюз, който макар всички рецесии, в това число и у нас, се радва на високо доверие “, разяснява Витанов.
Темата Шенген не се изчерпва с опцията да бъде преодоляно ветото на Нидерландия и Австрия.
„ Шенген излезе отвън обсега на техническите условия. България стана пленник на външни и вътрешни спънки. Ние пазим всички европейски жители с цената на живота на нашите служители на реда. И е цинично да се акцентират сходни аргументи “, уточни Витанов във връзка на изказванието на Марк Рюте, че нашата граница може да бъде премината против рушвет от 50 евро.
„ Проблемът, който имаме през днешния ден с Нидерландия и Австрия, не значи, че ще имаме проблеми с тях и в идващите месеци. Може да имаме с друга страна, приказваме за плаващи пясъци. Правителствата се сменят бързо, като на власт все по-често идват представители на крайната десница, чийто разказ е прекъсването на интеграцията на европейските страни “, предвижда Витанов.
За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:
 

 
03 Яну 202313502 Яну 2023380702 Яну 202330031 Дек 2022301330 Дек 2022439029 Дек 20221444КоментариНяма потребност Българска социалистическа партия да предлага държавно управление. Партията няма да преживее още едно евроатлантическо извращение03 Яну 2023 10:42ч.
Избирателите на Българска социалистическа партия сме антиевропейски и антизападни, проруски патриоти. Затова и изборните резултати на партията пепрекъснато се утежняват.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати!!!03 Яну 2023 11:02ч.
Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов,както и цялата група,по никакъв метод не предадоха посланията на гласоподавателите си в Екологичен потенциал.Подкрепям държанието на настоящето управление на Българска социалистическа партия,както и парламентарната група.А вие,г-не нямате връзка с гласоподавателите си ие не ни натрапвайте мнението си!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати УМНИК03 Яну 2023 11:46ч.
УВАЖАЕМИ,ОСВЕН КОНСТАТАЦИИ И ОБЩИЙ ПРИКАЗКИ И ПОВТАРЯНЕ НА БАНАЛНОСТИ ОТ ТИПА:»НЕ МОЖЕ…С ТОЗИ ЛИДЕР…ПРОМЯНАТА « ВИЕ КАКВО ПРЕДЛАГАТЕ,ИДЕИ,НОВА ПЛАТФОРМА,МЕХАНИЗМИ,КАК ЩЕ ПРОМЕНИТЕ ПАРТИЯТА…КАКВО????НИЩО СЪЩЕСТВЕНО,ЗА Върховен административен съд Е ВАЖНА ВЛАСТТА НА ВСЯКА ЦЕНА И ХОП…ВЕЧЕ НЕ съдебномедицинска експертиза СОЦИАЛИСТИ,А СОЦИАЛДЕМОКРАТИ ГЕРМАНСКИ ТИП.ДА?ТОВА ЛИ Е ПРОМЯНАТА????
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Гражданин03 Яну 2023 13:13ч.
Аман от оплаквачи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Читател03 Яну 2023 14:01ч.
Банален и скучен вид.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Дек 2022183424 Дек 2022297729 Дек 2022136228 Дек 2022616
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР