България остава стабилна бизнес дестинация. Това показва проучване на бизнес

...
България остава стабилна бизнес дестинация. Това показва проучване на бизнес
Коментари Харесай

България остава стабилна бизнес дестинация

България остава постоянна бизнес дестинация . Това демонстрира изследване на бизнес средата в България направено от Германо-българската индустриално-търговска камара, представено от заместник-министъра на стопанската система Лъчезар Борисов по време на публично разкриване на ревюто " Бултишад ".
Изложението е проведено от Българско-турската търговско-индустриална камара (БТТИК) с поддръжката на Търговската секция при Посолството на Република Турция, осведомиха от Министерството на стопанската система.

Според изследването, на въпроса " Бихте ли вложили още веднъж в България? " 90% от интервюираните компании членове дават отговор позитивно . 59% от участниците правят оценка актуалната икономическата конюнктура у нас като приемлива.

Подобни обстоятелства дават и шведските компании, а съгласно проучване квалифицирано от представители на Испанската комерсиална камара България е европейският магнит за испанските дребни и междинни предприятия . Корпоративният налог от 10% и квалифицираната работна ръка са посочени измежду преимуществата на страната ни.

" За нас е значимо да се срещнем с мнението за бизнес в България и на членовете на Българско-турската търговско-индустриална камара. ", акцентира зам.-министър Борисов.

Един от главните цели на Министерство на стопанската система е предприемане на дейни ограничения за възстановяване на бизнес средата и свиване на дистанцията сред бизнеса и институциите, сподели Лъчезар Борисов пред турските предприемачи.

Според него откриването на българо-турското ревю е знаково събитие точно тъй като се организира за първи път и е по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз .

" Приоритетите, зад които България ще спри по време на Председателството, в региона на стопанската система, са приемане на Обща тактика за индустриална политика на Европейски Съюз, поощряване на предприемачеството , учредено на цифрови технологии и нововъведения, реализиране на прогрес по използването на Инициативата за започващи и разрастващи се предприятия, подсилване на едно от най-важните достижения на Европейски Съюз - Единният пазар ", изясни зам.-министър Борисов.

Страната ни работи интензивно за развиване на търговско-икономическите връзки със прилежащите страни. Турция е един от водещите търговски сътрудници на страната , сподели Лъчезар Борисов.

 17.4% растеж на стокообмена ни с Турция
17.4% растеж на стокообмена ни с Турция

3000 компании с турско присъединяване работят в България

" Двустранният стокообмен бележи растеж, като на годишна база надвишава 3,5 милиарда евро . Надяваме се тази позитивна наклонност да продължи и заради обстоятелството, че единствено за първите 9 месеца на 2017 година търговията сред двете страни е над 2,9 млрд.евро ", съобщи зам.-министър Борисов.

По думите му капацитетът на двете стопански системи основава предпоставки за по-активно съдействие , както в региона на търговията, по този начин и в региона на вложенията и индустриалното коопериране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР