България остава отворена за открит и прагматичен диалог с Република

...
България остава отворена за открит и прагматичен диалог с Република
Коментари Харесай

Посланикът ни в Скопие: България остава отворена за открит и прагматичен диалог с РС Македония

България остава отворена за открит и прагматичен разговор с Република Северна Македония, който да възвърне доверието сред двете страни и да засилва двустранното съдействие във всички сфери от съвместен интерес. Това обръщение на българската страна съобщи посланикът ни в Скопие Ангел Ангелов на среща с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, която се състоя през днешния ден, оповестяват от Министерство на външните работи.

В рамките на диалога бе доказана българската национална позиция, че поддържането на добросъседски връзки и приемането в границите на процеса на разширение на нужните гаранции за осъществяване на Договора сред двете страни от 2017 година остават главен приоритет за България.

Министър Османи приветства прагматичния метод на служебното държавно управление на България за връщане на доверието сред двете страни и съобщи, че чака скорошна среща с българския външен министър Светлан Стоев.

Двамата събеседници приветстваха идното взаимно пътешестване на държавните глави на България и Република Северна Македония Румен Радев и Стево Пендаровски, които ще отдадат дружно респект пред делото на светите братя Кирил и Методий в Рим.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР