България Опасно време и снежни виелици в цялата страна Изненадва

...
България Опасно време и снежни виелици в цялата страна Изненадва
Коментари Харесай

Опасно време и снежни виелици в цялата страна

България Опасно време и снежни виелици в цялата страна Изненадва ли ни още веднъж зимата през февруари  Надежда Неменски 5 февруари 2020, 06:49  Опасно време и снежни виелици в цялата страна Източник: iStock/Guliver Images
имата най-накрая ще ни потвърди, че е тук. За сряда в цялата страна е оповестено предизвестие от първа степен – жълт код, за рисково време. В по-голямата част от страната предизвестието е за превалявания от сняг и мощен вятър.

Какво време ни чака в първите дни на февруари

За област Видин жълтия код е единствено за мощен вятър, за областите Ямбол и Бургас той е за превалявания от дъжд и сняг, а за област Смолян – единствено за превалявания от сняг, сочи информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В сряда

ще бъде облачно и прохладно. Ще вали дъжд, в Предбалкана и по високите полета на Западна България сняг, само че с понижението на температурите денем и през нощта против четвъртък дъждът в цялата страна ще премине в сняг. Значителни ще бъдат снеговалежите в Родопите, а през нощта против четвъртък в Предбалкана и Североизточна България.

Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър, който към края деня в Източна България ще стартира да се ориентира от север и в североизточните региони още ще се усили. Ще има виелици и навявания. Без дъжд ще се задържи съвсем през целия ден в северозападните региони от страната. Към 14 ч. температурите ще бъдат сред 2 и 7, в София към 2 градуса.

Довечера зимата се връща, до 20 градуса и плевел вятър през днешния ден

По Черноморието

ще бъде облачно с превалявания от дъжд, които през нощта против четвъртък ще стартират да минават в сняг. Ще духа от сдържан до мощен северозападен вятър, който през нощта против четвъртък ще се ориентира от север и ще се усили. Максималните температури ще бъдат 7 - 8 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 8-9 градуса, а вълнението на морето ще бъде 3 бала, само че през нощта против четвъртък ще се усили до 4 – 5 бала.

В планините

ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа мощен северозападен, по най-високите върхове северен вятър, който денем ще се ориентира от североизток и ще се усили до плевел. Температурите денем ще се намаляват и към 14 ч. ще бъдат – на 1200 метра към -2, на 2000 метра – -9 градуса.

В четвъртък към момента ще духа сдържан вятър от север-северозапад. На места ще има слаби валежи от сняг, само че в развой на прекъсване, а облачността краткотрайно ще се раздра и намалее. Застудяването ще продължи. В петък вятърът краткотрайно ще стане от запад-северозапад и дневните температури едва ще се покачат. Облачността ще е по-често забележителна и на обособени места ще превалява слаб сняг.

Учени: Следващите 5 години ще бъдат най-горещите до момента

Инспектор Лъчезар Близнаков от Национален координационен център за безвредно придвижване по пътищата съобщи, по отношение на предстоящата внезапна смяна на времето, че от Агенция „ Пътна инфраструктура” са уверили, че

всички снегопочистващи машини са готови .

Според него изискванията са такива, че може и да не съумеят да почистят. И посочи, че е налична всичката техника, която да обслужи републиканските и общинските пътища.

Инспектор Близнаков моли, представен от Агенция „ Фокус”, водачите да бъдат деликатни, колите да са готови, а тежкотоварните транспортни средства да бъдат оборудвани с вериги, и те да бъдат поставяни, тук-там, където има предизвестие за тях.

А

във вторник вятърът сътвори съществени проблеми в столицата ,

където спешните екипи са се отзовали на десетки сигнали за паднали дървета и клони, както и за съборени ламарини, осведоми NOVA. От Столична община подсетиха на изпълнителите на строителни обекти да обезопасят строителните огради и скелета на съответните обекти. В обществените мрежи пък бяха оповестени фотоси на паднала дограма във Военна болница, която била съборена от вятъра. Няма потърпевши хора.



Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: времето прогноза .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Ще се вдигнат ли лихвите по заеми и влогове  1 Вижте по кое време пускат третата линия на метрото  1 Колко губим, до момента в който чакаме в запушване  1 Общо 2124 учебни заведения в страната са в грипна почивка --> Пaрите ни  Ще се вдигнат ли лихвите по заеми и влогове Ще се вдигнат ли лихвите по заеми и влогове  Вижте по кое време пускат третата линия на метрото Вижте по кое време пускат третата линия на метрото  Колко губим, до момента в който чакаме в запушване Колко губим, до момента в който чакаме в запушване  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Експерти: Вирусът от Китай не е основан изкуствено Експерти: Вирусът от Китай не е основан изкуствено  Довечера зимата се връща, до 20 градуса и плевел вятър през днешния ден Довечера зимата се връща, до 20 градуса и плевел вятър през днешния ден  <br> наближват. Вижте прогнозите за огромните спечелили <br>
наближват. Вижте прогнозите за огромните спечелили
 <br> Цитати от Жак Превер, които ще ви накарат да се влюбите <br>
Цитати от Жак Превер, които ще ви накарат да се влюбите
Последни  <p>Опасно време и снежни виелици в цялата страна</p> Опасно време и снежни виелици в цялата страна  <p><strong>Родопската теснолинейка</strong> в Топ 10 на <strong>&quot;Гардиън&quot;</strong></p> Родопската теснолинейка в Топ 10 на "Гардиън "  Чарли Чаплин на снимачната площадка на Последният глух филм на Чаплин  <p>И Сърбия не разрешава вноса на трошки в страната си</p> И Сърбия не разрешава вноса на трошки в страната си  <p><strong>Забавен хороскоп:</strong> Как се държат зодиите в киното?</p> Забавен хороскоп: Как се държат зодиите в киното?  <p><strong>На днешния ден</strong> честват всички с хубавите имена...</p> На днешния ден честват всички с хубавите имена...  Това беше най-горещият януари в историята Това беше най-горещият януари в историята  Пожар в предпазената околност Калимок край Тутракан Пожар в предпазената околност Калимок край Тутракан  река Марица Замърсиха с нефтопродукти река Марица  Бенямин Нетаняху Израел прави секрети срещи за доближаване с арабски страни  <p>Гешев: Това е единствено началото, очаквайте продължение&nbsp;</p> Гешев: Това е единствено началото, очаквайте продължение  РИОСВ-Перник влезе във компанията, чийто склад се възпламени под РИОСВ-Перник влезе във компанията, чийто склад се възпламени...  Еманюел Макрон Макрон: Приемането на България и Румъния в Европейски Съюз беше...  <p>Какво следва за <strong><span style= Какво следва за Нетинфо през 2020 година  Заловиха българин при грабеж на жилище в Австрия Заловиха българин при грабеж на жилище в Австрия  Васил Божков Ново следствие против Васил Божков за убийства и...  Спецакция в горското във Велинград, има арестувани Спецакция в горското във Велинград, има арестувани  <p>Ашли Греъм сподели <strong>първи&nbsp;снимки</strong> на новородения си син</p> Ашли Греъм сподели първи фотоси на новородения си...  Снимка: iStock Трима братя нападнаха екип на Спешна помощ в Ихтиман  Кола на годината 2020 За наградата „ Автомобил на годината” се борят... Всичко от през днешния ден Виц на деня Пенсионери си приказват: - Бедна е днешната юноша, бедна... Вчера ги виждам - пет индивида една цигара пушат. Дънките им накъсани... Ама пък другояче изобщо… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Пълен поврат, след санкциите жителите на „ Кармен ” почистиха Пълен поврат, след санкциите жителите на „ Кармен ” почистиха  Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред  Има ли заплаха левът да се обезцени Има ли заплаха левът да се обезцени  Британският Шиндлер, който избави хиляди деца от газовите камери   Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Водещи вести  Радев: Официално смъквам доверие от държавното управление Радев: Официално смъквам доверие от държавното управление  Пожар в предпазената околност Калимок край Тутракан Пожар в предпазената околност Калимок край Тутракан  Васил Божков Ново следствие против Васил Божков за убийства и изнасилвания  Еманюел Макрон Макрон: Приемането на България и Румъния в Европейски Съюз беше преждевременно  <p><strong>Забавен хороскоп:</strong> Как се държат зодиите в киното?</p> Забавен хороскоп: Как се държат зодиите в киното?  <p>И Сърбия не разрешава вноса на трошки в страната си</p> И Сърбия не разрешава вноса на трошки в страната си  <p><strong>Родопската теснолинейка</strong> в Топ 10 на <strong>&quot;Гардиън&quot;</strong></p> Родопската теснолинейка в Топ 10 на " Гардиън "  Чарли Чаплин на снимачната площадка на Последният глух филм на Чаплин  река Марица Замърсиха с нефтопродукти Марица при Пазарджик и Пловдив

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР