България очаква отговор от Газпром дали преговорите за доставка на

...
България очаква отговор от Газпром дали преговорите за доставка на
Коментари Харесай

Васко Начев: Русия не си мърда пръста да мисли в посока България, а ние очакваме отговор

България чака отговор от " Газпром " дали договарянията за доставка на газ за страната ни могат да бъдат обновени.

" Ако някой е показвал вяра, че ще получим отговор от " Газпром ", този човек или няма никаква визия от материята, или не знае с кого си има работа ", съобщи енергийният специалист Васко Начев в ефира на " Денят ON AIR ".

По думите му за пръв път България заема " толкоз несъответстващи позиции " по отношение на нефта и газа у нас.

" Никой няма да напише даже един ред отговор на България ", безапелационен бе той. Начев даде образец с десетки предходни опити да бъде изменена валутата за заплащане към " Газпром " от долари към евро, само че сдружението не е обръщало никакво внимание.

Според специалиста страната ни не би могла да се контракти да заплаща по метода, по който се случва това в Германия и Италия, защото те заплащат за газа, откакто към този момент са го получили, а ние първо би трябвало да платим, с цел да получим нужните количества.
" Не остана българин у нас, който да не схваща от газ, а също и по какъв начин " Газпром " щял да ни осъди. С такова държание може да ни осъдят. Военният министър сподели, че имал чувството, че " Газпром " ще завоюва арбитража. Винаги сме плащали поради своята нелепост и реакцията, която сме имали през годините ", установи той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Начев беше безапелационен, че " Газпром " не желае да дава газ на България ".

" Русия не си прави труда да си мръдне пръста да мисли в посока България, а ние чакаме отговор. Това, че е пуснат имейл или писмо, не значи, че се водят договаряния ", заключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР