България очаква от Скопие да защитава правото на всеки свой

...
България очаква от Скопие да защитава правото на всеки свой
Коментари Харесай

МВнР: България очаква от Скопие да защитава правото на всеки свой гражданин на свободно самоопределение

България чака от Скопие да пази правото на всеки собствен жител на свободно самоопределяне, акцентират в позиция от външното ни ведомство, публикувана до медиите. От там оповестяват и че през днешния ден по предписание на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева краткотрайно ръководещият посолството на Република Северна Македония Владимир Кръстевски е бил извикан на среща в министерството с шефа на дирекция " Югоизточна Европа ".

Поводът са зачестилите прояви на език на омразата и дискриминация в Северна Македония от страна на публични представители по отношение на жители на страната, деклариращи българско съзнание или даже благосклонност към България и нейния народ, прецизират от ведомството.

Страната ни е изразила и " дълбокото си неразбиране и отчаяние от огромната отрицателна акция в западната ни съседка във връзка с представителя на Скопие в музикалния конкурс " Евровизия 2021 ".

Освен в границите на извършената през днешния ден среща, българската страна е уведомила за упоменатите случаи представителства на интернационалните и районни организации, посолства на държави-членки на Европейски Съюз и други сътрудници.

България ще продължи да поставя всички нужни старания в сходство с правилата на интернационалното право, с цел да пази правата на българските жители и жителите, деклариращи българска еднаквост, на всички места по света.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР