България няма нужда от повече ваксини, посочи Асен МеджидиевБългария взема

...
България няма нужда от повече ваксини, посочи Асен МеджидиевБългария взема
Коментари Харесай

България ще настоява договорът с Pfizer за доставка на ваксини да бъде прекратен


България няма потребност от повече ваксини, уточни Асен Меджидиев

България взема позиция за преустановяване на контракта с Pfizer-Biontech за доставка на ваксини. Това стана ясно от думите на служебния министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев на конференция в Министерския съвет.

„ На съвещанието на Европейската комисия по опазване на здравето България ще упорства за преустановяване на контракта с Pfizer/BioNTech за доставка на ваксини. Другият вид за страната ни е да се съблюдават желанията на страните членки за количества, които да бъдат съответно заявявани от избрана страна, какъв брой им е належащо с съответен период на валидност, като заплащането се прави след такава доставка, а не както беше до момента – уточняване по брой население на страната “, разгласи здравният министър след съвещанието на Министерския съвет през днешния ден.

Той акцентира, че България е безапелационна в тази позиция, като посочи, че тя е подкрепена и от полския министър на опазването на здравето. „ Новината ни от последните един, два дни е, че и други държави-членки въз основата на първата реакция на България поддържаха позицията и се оформят към 6 – 7 страни, които ще заемат една и съща позиция на съвещанието в Брюксел “, сподели още здравният министър.

По думите му България няма потребност от повече ваксини.

„ Нашето мнение е, че принудата страните да купуват такива огромни количества, които да бъдат унищожавани по-късно, е извънредно безотговорна и не е имиджова нито за България, нито за Европейската комисия, нито за Европейски Съюз “, безапелационен бе здравният министър.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР