България няма да признае резултатите от референдумите, обявени в някои

...
България няма да признае резултатите от референдумите, обявени в някои
Коментари Харесай

България няма да признае резултатите от референдумите, обявени в части на Украйна

България няма да признае резултатите от референдумите, оповестени в някои елементи на Украйна, които са под съветски надзор. Това стана ясно на брифинг в Министерството на външните работи.

Ведомството следи с изключително внимание развиването на войната сред Украйна и Русия.

В 8 часа през днешния ден стартира гласуването в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република, както и в Херсонска област и териториите под съветски надзор в Запорожка област, за присъединение към Русия. То ще продължи до 27 септември.

Заместник-министър Костадин Коджабашев удостовери думите на българския министър на защитата, че на този стадий няма съответна военна опасност за страната ни.

България следи обстановката и работи дружно със съдружниците от НАТО и Европейски Съюз, казазаместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев, съобщи БНР.

 
" Последните вести от Москва не са изключително приятни. Те приказват за ескалация на всички наши досегашни връзки и в комбиниране с нуклеарната изразителност и така наречен референдуми тези много тревожни събития ускоряват нуждата от безапелационна и поредна поддръжка за суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна ", сподели Коджабашев.

Обявените от Москва референдуми за присъединение към Русия на следените от съветските сили Донецка и Луганска област и елементи от Запорожка и Херсонска област в Украйна са следващ опит нарушение на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и резултатите от тях няма да бъдат приети в интернационален проект, разяснява Коджабашев.

" Те са само опит да бъде легитимирана военната инвазия на Русия, както и да се трансформират със мощ интернационално приети граници. Със сигурност това ще изостри спора още повече ", сподели заместник-министърът на външните ни работи.

Към момента няма информация има ли руснаци, които желаят филантропичен статут у нас след оповестената от съветския президент частична военна готовност.

" Но при всички случаи българското държавно управление следва да създаде конкретика, касаеща, основаваща се най-много на вътрешното и интернационалното законодателство, във връзка с хората, търсещи краткотрайна протекция, както и тези, третирани като бежанци ", каза Коджабашев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР