България никога не е заявявала, че ще дари самолетите си

...
България никога не е заявявала, че ще дари самолетите си
Коментари Харесай

Стоянов: България никога не е заявявала, че ще дари МиГ-29, изтеклите документи вероятно са преработени

България в никакъв случай не е заявявала, че ще подари самолетите си МиГ-29, съобщи министърът на защитата Димитър Стоянов пред публицисти.

" По това, че това не се е случило и в никакъв случай не е предлагано ясно, би трябвало да се направи извод до каква степен са достоверни самите документи и до каква степен те са секретни. Вероятно това са модифицирани документи. В същото време българските летци не престават да летят на самолетите МиГ-29 и през днешния ден да дежурят с тях. Ние обявихме публични поръчки за закупуване на мотори и за ремонт на мотори ".

Той изясни, че в закона за въоръжените сили има уговорка, която не разрешава друга страна независимо да отбранява въздушното ни пространство.

" В член 130 е записано, че Българската войска независимо или взаимно със страна сътрудник може да носи бойното дежурство, само че в никакъв случай вместо Българската войска. Така че няма по какъв начин да си предоставим самолетите, те са ни нужни. Няма по какъв начин да споделя мненията на някои специалисти, които разясниха, че няма никаква спънка да бъдат предоставени самолетите - освен има сериозна законова спънка, само че и ние имаме потребност от тях ", сподели Стоянов.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР