България не успя да вземе нещо от дуела срещу олимпийския

...
България не успя да вземе нещо от дуела срещу олимпийския
Коментари Харесай

Волейболистките не успяха да вземат гейм на САЩ

България не съумя да вземе нещо от дуела против олимпийския първенец Съединени американски щати в Лигата на нациите. На корейска земя нашите изгубиха с 0:3 (15:25, 17:25, 17:25). Класата на втория в международната класация очевидно беше по-голяма. Но най-хубавите вести пристигнаха от Тайланд. Там директният ни съперник за оставане в лигата Хърватия загуби също с 0:3 от Нидерландия. Така два дуела преди края продължаваме да сме пред хърватките, които победихме с 3:0 още на старта на шампионата.


Първият гейм започва кошмарно за нашите. Американките нехайно направиха 5:0 и първата ни точка пристигна поради сбъркан начален удар. България игра с прекомерно огромен почит против олимпийските шампионки. При едно от спиранията треньорът Лоренцо Мичели прикани девойките да покажат повече храброст. Разликата обаче продължи да пораства и стартира да се движи към 10 точки. Рано стана ясно, че първият гейм ще бъде в интерес на Съединени американски щати. Авансът на противника скочи до 13 точки при 21:8. В тези моменти демонстрирахме храброст. Направихме две следващи блокади и показахме, че даже против най-силните нещата могат да се получават. Точно тази убеденост би трябвало на отбора ни. Все отново Съединени американски щати завоюваха частта с 25:15.

Започна вторият гейм, а в него волейболният свят видя, че младият ни тим има капацитет. За първи път поведохме против американките. И освен! Нашите стигнаха до 7:3. В този миг играта на България вървеше, а именитият противник изглеждаше обезпокоен. Разликата в класите обаче е реалност и американките направиха шест следващи точки, с които обърнаха резултата до 11:8 в своя изгода. От подобен мач най-важното беше опит за младите ни състезателки. При17:12 пристигна най-важната за деня вест - Нидерландия завоюва последната си точка против Хърватия. И по този начин беше ясно, че оставаме отвън зоната на изпадащите от Лигата на нациите. Този факт даде нов подтик на нашите. България съумя да понижи пасива си до 15:18. За страдание това единствено ядоса американките, които направиха пет следващи точки. Накрая частта приключи 25:17.

Третият гейм още веднъж сподели, че смелостта и куражът са едни от най-силните оръжия в спорта. Американките поведоха с 3:0, само че нашите не се уплашиха. Напротив - обърнаха резултата при 6:5. А взеха три точки задатък при 10:7 и 12:9. Естествено, по-голямата гласа е в състава на противника. Щатите направиха седем следващи точки и обърнаха. Най-важното в този миг бе нашите да се допрян до най-хубавите и да им покажат, че могат да са равностойни даже и на моменти. В последна сметка американките затвориха мача с 25:17.

Утре България се изправя против Полша, а Хърватия почива. Ролите се разменят в събота, когато ние нямаме мач, а противникът ни ще срещне Италия. В неделя България влиза в двубой против Сърбия, а Хърватия - против Турция. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР