България не може да остане без правителство, въпросът е какво

...
България не може да остане без правителство, въпросът е какво
Коментари Харесай

Акад. Денков: България не може да остане без правителство, затова преговорите трябва да продължат

България не може да остане без държавно управление, въпросът е какво ще бъде. Това съобщи в ефира на Би Ти Ви министър председателят в оставка акад. Николай Денков.

Все още се надявам, че разсъдъкът ще надделее. Мисля, че можем да довършим договарянията. Ние не каним Габриел, споделям, че би трябвало да довършим договарянията с присъединяване на водачите, тъй че да има общо решение. Борисов не участваше в тези договаряния, не вдигаше телефона и мисля, че той ще трансферира цялата отговорност за неуспеха на тези договаряния на преговорния си екип, уточни министър председателят в оставка.

Единствената опция са договаряния, които могат да ни извадят от тази обстановка. Трезвият разбор на обстановката демонстрира, че различен положителен ход в тази обстановка няма. Това е моето персонално мнение – че това е верният път, в който да се търси единодушие (...)Аз желая да преговаряме с хора, които са подготвени да работят по програмата за бъдещето на България. Винаги съм имал доверие на Мария Габриел, само че през вчерашния ден направи нещо, което ме изненада. Доверието ми към нея се счупи. Сега е значимо да опровергае изказванието, че не е самостоятелна и да върне доверието ми в нея, означи Денков.

Или ще работим по нашата стратегия, с която са се съгласили преди 10 месеца, или България отива в незнайно бъдеще. Никога не сме се молили на ГЕРБ-СДС, а настояваме да работим по нашата стратегия, изясни позицията си министър председателят в оставка.
Нито Борисов, нито Пеевски се появиха на договарянията. Но необичайно беше преговорният екип да стане точто когато бяхме изчистили съвсем всички разлики, които имахме, в това число и във връзка с министрите, разкри още акад. Денков.

Той посочи, че съглашението не е в съгласие с Борисов или Пеевски, само че Христо Иванов е срещнал и двамата със наличието на този текст. Нека Христо Иванов да изясни за какво се е налагало това да стане. Не знам какво го е провокирало (…) А Райна Азарян излъга, че има автограф на Христо Иванов под съглашението.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР