„България не може да одобри проекта за преговорна рамка, нито

...
„България не може да одобри проекта за преговорна рамка, нито
Коментари Харесай

София няма да одобри преговорната рамка на Скопие с Брюксел

„ България не може да утвърди плана за преговорна рамка, нито да дефинира краен период за привикване на първа междуправителствена конференция със Северна Македония “ - това е декларирал непрекъснатият ни представител в Европейски Съюз Румен Александров на състоялия се Съвет „ Общи въпроси “.

Като причина Александров е показал, че условията на националната рамкова позиция, подкрепена с декларация на Народното събрание, не са изпълнени, оповестява кореспондентът на БНР в Брюксел.

„ По гледище на България Съветът удостовери, че цялостното осъществяване на буквата и духа на Договора за другарство и съдействие от 2017-та година е част от присъединителния развой “, показват от непрекъснатото ни посланичество.

Същевременно България удостовери, че поддържа консенсуса за начало на договаряния с Албания. В признатите във вторник изводи за разширението се споделя, че Съветът напомня значимостта от реализиране на очевидни резултати и добросъвестното използване на двустранните контракти, в това число съглашението от Преспа с Гърция и контракта за добросъседските връзки с България.

Държавният секретар в министерството на външните работи на Словения Гашпер Довжан дефинира текста като „ доста добре уравновесен “ и изрази оптимизъм, че след образуването на държавно управление в България, скоро ще се стигне до преговорна рамка със Северна Македония.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР