България не може да бъде определяна като класическа фашистка държава,

...
България не може да бъде определяна като класическа фашистка държава,
Коментари Харесай

Проф. Драги Георгиев: Българите са били окупатори, но не и фашисти

България не може да бъде определяна като класическа фашистка страна, както по това време са били Италия или нацистка Германия. България може да се дефинира като пронацистка, профашистка страна, само че по това време, България не е била фашистка страна. Това сподели съпредседателят от македонска страна на смесената българо-македонска историческа комисия проф. Драги Георгиев, представен от БГНЕС.

" Според мен в тази ситуация може да се употребява терминът, за който би трябвало да се дебатира, който ние още веднъж не може да наложим посредством решението си, да се употребяват термините окупация, инвазия, та даже и анексия, тъй като тези земи щяха да бъдат присъединени към България, в случай че спечелеха силите на оста. Но, не може да използваме терминът българска фашистка окупация ", сподели Георгиев пред РСЕ.

" Профашистка да, само че не и фашистка. България не е фашистка страна, освен съгласно мен, само че и съгласно огромен брой учени на запад. В България няма фашистко ръководство. В страната съществува властнически режим на цар Борис, който прекратява работата на Народното събрание, само че в България няма фашистко ръководство. Условно казано в страната има фашистки придвижвания, които имат фашистки хрумвания, само че те не са част от българската страна, те не са част от управническите органи. В този случай най-адекватно би било потреблението на думите българска окупация, българска инвазия ", сподели проф. Драги Георгиев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР