България не излезе от политическата криза, а тя е най-дългата

...
България не излезе от политическата криза, а тя е най-дългата
Коментари Харесай

Политолог: От тази ситуация е губещо българското общество

България не излезе от политическата рецесия, а тя е най-дългата от Освобождението насам. Това сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия политологът Димитър Ганев.

Скандалите сред ГЕРБ и ПП-ДБ, служебният кабинет и изборите 2 в 1.

Тази рецесия не стартира в този момент, тя е част от един нескончаем роман по какъв начин се вършат избори у нас - не е даже от началото на демократичните промени, а от времето на Бай Ганьо - със скандал, със сопата в ръка, с пазаруване на гласове, съобщи политологът Георги Киряков.

От ротацията сътрудниците влязоха в една серпантина на надхитряне, надцакване - тази серпантина се завъртя и никой не можа да излезе от нея. Не мисля, че има сценарист, уточни Ганев.

От тази обстановка е губещо българското общество, българският гласоподавател добави той.

От тази обстановка са губещи хората. Тази обстановка не създава политики. За следващ път ще станем очевидци не на политики, а на описа кой е отговорен за нещо, което се е случило през вчерашния ден или преди 10 година Това демонстрира некадърност по какъв начин едно общество да построи европейски стандарт. Нашите партии не знаят по какъв начин да опишат на обществото какво ще се случи, след 5, след 10 година, те умеят да приказват единствено за на следващия ден, разяснява Георги Киряков.

Кампанията на " Продължаваме промяната - Демократична България " потегли тежко. На предходните избори те разказваха по какъв начин се борят против ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че този роман банкрутира, откакто влязоха в сглобката. Те към този момент не могат да употребяват и ролята си на честен императив. Не считам, че ще се случи някакъв електорален срив на " Продължаваме промяната - Демократична България ", само че наклонността е те да се затворят в своята общественост, която съставлява към 350 000-400 000 души, което е сериозен спад по отношение на предходните избори, когато имаха над 600 000 гласа, означи Димитър Ганев.

Има учредения да се мисли, че избрани кръгове в страната нямат интерес от това, което предлагаха " Продължаваме промяната - Демократична България ".

" Демократична България " e центристко-дясно политическо обединяване, формирано от

" - смяна в изискванията, в които би трябвало да оперира една демократична общественост. Тези кръгове работят с методите на някогашната Държавна сигурност - с ченгеджийски номера, със фотоси, с недоказеуми обвинявания. Една от задачите на това е да се разцепи тази общественост, която през годините се люшка в очаквания и упования, че нещо може да се промени, съобщи Георги Киряков.

От страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи има отвращение да се дава от това, което е овладяно през годините в институциите и регулаторите. Проблемът е, че " Продължаваме промяната - Демократична България " желаеха по доста нападателен метод от ГЕРБ това делене от превзетото, сподели още Киряков .

Българска национална телевизия, „ Панорама "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР