България не е сключвала никакви тайни споразумения за влизането си

...
България не е сключвала никакви тайни споразумения за влизането си
Коментари Харесай

Горанов отсече: Спекулация е, че има тайни споразумения за еврозоната

България не е сключвала никакви секрети съглашения за влизането си в еврозоната. Това съобщи за БНР финансовият министър Владислав Горанов.

Той изрази противоречие с тезата на проф. Стив Ханке, че страната ни не би трябвало да вкарва еврото и напомни, че това е втората валута в света след $.

Финансовият министър акцентира, че българският лев ще остане с сегашния си курс до влизането ни в еврозоната. Той увери, че няма да има обезценяване на спестяванията на българите.

Запитан дали е взел участие в срещи на високо равнище, в които от България е поискано нещо в допълнение и незнайно за обществото, с цел да получи зелена светлина за еврото, Горанов уточни, че всичко, поискано от страната ни, се съдържа в решението на еврогрупата от юли 2018 година

Тази преписка може да се откри и на страницата на българското финансово министерство с съответните задължения, които ние сме си сложили като задания да решим до присъединението към ERM-2 и няма никакви секрети или спомагателни условия към нашата страна в тази посока, безапелационен бе той.

По негови думи изказванията за скрити съглашения или спомагателни условия към България били в областта на спекулациите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР