България не е пред фалит, няма опасност за споразумението с

...
България не е пред фалит, няма опасност за споразумението с
Коментари Харесай

Йотова: Служебният кабинет не иска да ограби парите на хората


България не е пред банкрут, няма заплаха за съглашението с Международния валутен фонд (МВФ) и нужда от нов дълг. Нямам терзания за положението на страната, до момента в който работи служебният кабинет и финансов министър е Росица Велкова.

Това съобщи пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова , която участва на гала по повод 30 години от основаването на Факултета за френско образование по електроинженерство на Техническия университет в София. Съобщение за изявлението й беше разпространевно от президентството.

По думите на Йотова вчерашното Росица Велкова за заплаха да се стигне до нови заеми от МВФ е предизвестие към цялата политическа класа в миг, в който служебният кабинет приготвя план на бюджета за годината. " Още в първите си дни новият парламент би трябвало да одобри бюджета за 2023 година, нужен за всички ", акцентира тя.

Вицепрезидентът дефинира политическите реакции след брифинга на Велкова като обясними в предизборна конюнктура. " Всеки пояснява сигналите както желае, употребява ги като оръжие против политическите си съперници. Но квалификациите не вършат чест на нито един политик, изключително на някогашния финансов министър, който е в основата на тази каша и твърдеше, че това е най-хубавият бюджет ", посочи Йотова.

 Държавата не е банкрутирала, успокоява финансовият министър
Държавата не е банкрутирала, успокоява финансовият министър

При недостиг от 3% нямало да влезем в дългова серпантина

Запитана за по-дългосрочен неприятен сюжет за финансовото положение на страната без постоянен кабинет, тя разяснява: " Не желая да върша прогнози, че няма да има постоянен кабинет. Позицията на президентската институция постоянно е била безапелационна - като парламентарна република България би трябвало да има постоянно държавно управление, определено от Народното събрание. "

БНР осведоми, че по време на изявлението си Илияна Йотова е отхвърлила политически изказвания, че " служебният кабинет желае да ограби парите на хората ".
 Икономисти: Обновена
Икономисти: " Без екзотика ", кабинетът да вкара бюджет с невисок недостиг

Коментари във връзка мярката, препоръчана от служебния кабинет

" Подобни квалификации не вършат чест на нито един политик... Вярвам на служебния кабинет, че до момента в който те работят и финансовият министър е Росица Велкова, нито ще има банкрут на страната, нито ще има потребност от нови задължения ... 20 дни преди изборите не желая да върша прогнози, че няма да има постоянно държавно управление. Нашата позиция, на президентската институция, постоянно е била за това в една парламентарна република да има постоянен кабинет, тъй че мощно се надявам, че след 2 април ще има постоянно държавно управление. Служебният кабинет ще приготвя план за бюджета, само че Народното събрание би трябвало да го одобри час по-скоро ", коментира тя, представена от националното радио.
 КТ
КТ " Подкрепа " утвърждава финансовата тактика на служебната власт

Димитър Манолов желае смяна в подоходните налози и минималната заплата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР