България не е готова да влезе в Еврозоната. Това каза

...
България не е готова да влезе в Еврозоната. Това каза
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: България не е готова да влезе в Еврозоната

България не е подготвена да влезе в Еврозоната. Това сподели по време на брифинг в Народното събрание водачът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов. Повод за думите му е разбор, който партията е получил от Българска народна банка по отношение на готовността на България да стане член на Еврозоната и да одобри еврото.



„ Миналата седмица, когато се изслушваше шефа на Българска народна банка,  поискахме няколко пъти да ни бъде възложен разбора, който трябваше да бъде направен от взаимната работна група сред Българска народна банка и Министерството на финансите. Такъв не ни беше възложен с претекста, че Банката няма по какъв начин да го направи единствено и само от нейна страна. Поискахме го от Пеканов, само че отново без резултат. Обърнахме се още един път към господин Радев и той реши да ни даде половината от разбора, който е изработен. Той ни беше даден в края на предходната седмица. Президентът си съблюдава обещанието ”, сподели Костадин Костадинов.



Анализът е поразителен. Все още не знаем каква тъкмо е позицията на Пеканов и неговата част от координационната група. Имаме догатки, че може би там някой се е опитал да манипулира цифрите и обстоятелствата, които са излъчени от Българска народна банка ”, добави Костадинов.

„ Анализът е 130 стр., само че ние извлякохме няколко точки от него, които потвърждават че страната ни не е подготвена. Валутният ръб все още овладява инфлацията в страната, за разлика от влизането ни в Еврозоната, решенията в Еврозоната няма да са оптимални за България в множеството решения, както и страната ни ще загуби опцията за противопоставяне на налаганата политика от ЕЦБ и така нататък ”, съобщи Деян Николов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР