България не бива и няма да е изкупителната жертва за

...
България не бива и няма да е изкупителната жертва за
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев за Шенген: България не бива и няма да е изкупителна жертва

България не трябва и няма да е изкупителната жертва за една неправилна европейска политика. Това сподели в предаването „ 120 минути “ Росен Плевнелиев, президент на България в интервала 2012-2017 година.

„ Свикнал съм да не виждам детайлите, а огромната картина, по тази причина първо желая да благодаря и на държавното управление, и на Народното събрание, както и на трите проатлантически партии, които „ изковаха “ това доста значимо политическо решение “, разясни той.

Големият проблем на България е неналичието на национално самочувствие, изключително измежду политиците

Росен Плевнелиев акцентира, че страната ни е била „ на ръба на един призрачен геополитически сюжети “. „ Той беше в това, че Румъния ще дръпне крепко напред и България ще остане сама – някъде разкрачена сред Изтока и Запада, да се гърчи сама като някакъв буфер “, разясни той.

Според него е имало риск да се превърнем в „ нация, която не е схванала къде е нейната принадлежност “. Ето за какво той счита, че държавното управление е съумяло да реализира четири огромни неща.

Европейски Съюз дава привилегии, само че и отговорности, регулации и ограничавания

Първо съумя да ни резервира в тандем с Румъния – това беше извънредно значимо, в случай, че съседите ни бяха доста по-напред от нас. Второ – успяхме да преодолеем 12-годишното несъгласие на Холандия посредством конституционна промяна “, сподели още Росен Плевнелиев.

Що се отнася до ветото на Австрия той разясни, че тази страна не е сама в казуса с мигрантите. През 2023 година единствено една провинция в Германия е поела повече бежанци в сравнение с цяла Франция, акцентира още той и добави, че престъпността в Берлин в този момент е път пъти по-висока спрямо година по-рано.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР