България най-после има външнополитическа стратегия. С вълнение държа този документ

...
България най-после има външнополитическа стратегия. С вълнение държа този документ
Коментари Харесай

Мария Габриел оставя на МВнР стратегия и очаквания

България най-сетне има външнополитическа тактика. С неспокойствие държа този документ в ръцете си, показа на брифинг Мария Габриел. Този документ е новаторски, само че и първият в историята на страната ни, акцентира тя.

Интензивни диспути се провели в миналите месеци, в които се разкрили българските цели във външен проект. Според външния министър значимо било да се чуе мнението на гражданското общество. Приемането на този стратегически документ цели социална поддръжка за външната ни политика , както и да увеличи престижа на дипломатическата работа. В доста страни има подобен документ. Приемаме това начинание като предизвикателство, само че и като идея, съобщи Мария Габриел.
 Мария Габриел знае, че политическите престрелки у нас се наблюдават в Европа
Мария Габриел знае, че политическите престрелки у нас се наблюдават в Европа

Тя акцентира положителната си работа по тематиката Шенген със силовия министър

Днес нашата външна политика би трябвало да се оправя с доста компликации, а разговорът и дипломацията са най-надеждните способни за реализиране на единодушие, съгласно първия ни посланик. Този документ ще дефинира целите ни във външните връзки и ще ни дефинира като благонадежден сътрудник, както се изрази Габриел.

Няколко са стратегическите цели - , страната ни да е районен иновационен водач, отбрана на правата и ползите на българите зад границите и други А в този момент какво следва, попита Мария Габриел. От тук нататък ще имаме упования, счита тя.

Мирът и сигурността не могат да бъдат одобрявани за дадености, за това и първият ни посланик, който от на следващия ден към този момент няма да е отпред на Външното ведомство, се надява за повече единодушие в интернационалното държание на страната ни. Вярвам, че България има потребност от външнополитическа тактика, уверена е Габриел. Поставихме основа с необятен публичен консенсус, добави тя.
 Служебният кабинет поставя клетва на следващия ден
Служебният кабинет поставя клетва на следващия ден

На изключително съвещание на Народното събрание

Целта е всички да приказваме в един глас вкъщи и в чужбина, по мнението й. Вървим от турбуленция към турбуленция, съгласно проф. Георги Фотев . Повече от всеки път се нуждаем от външнополитическа тактика. Ако нямаме такава тактика ще изпаднем в рисково комплициране на обществото, съгласно него.

Политиката в демократичното общество би трябвало да бъде открита, съобщи проф. Фотев и уточни, че българските национални полезности са европейски. Хубаво е, че европейските полезности стават национални, по мнението му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР