България Напрежение в Русе заради измама с хранителни пакети От

...
България Напрежение в Русе заради измама с хранителни пакети От
Коментари Харесай

Напрежение в Русе заради измама с хранителни пакети

България Напрежение в Русе поради машинация с хранителни пакети От Червения кръст за следващ път обясниха, че организацията е филантропична и не взема пари от тези, на които оказва помощ  Надежда Неменски 4 май 2020, 08:44  Дъжд и гръмотевици, идва ли стопляне
Дъжд и гръмотевици, идва ли стопляне

" Миграцията към страната ви е нулева и ще остане такава "
 Серия вторични земетресения в Пловдивско през нощта
Серия вторични земетресения в Пловдивско през нощта
 Прелива бент.
Прелива бент. " Бялата чешма " при Павел баня
 Какво време ни чака през днешния ден
Какво време ни чака през днешния ден
 Парното и топлата вода поевтиняват, вижте с какъв брой
Парното и топлата вода поевтиняват, вижте с какъв брой
 Теменужка Петкова: Цената на тока не е политическо решение, регулаторът е самостоятелен
Теменужка Петкова: Цената на тока не е политическо решение, регулаторът е самостоятелен
 Топло и слънчево време през днешния ден, само че тук-там ще вали
Топло и слънчево време през днешния ден, само че тук-там ще вали

омски водач е бил набит от своите. Случаят е от Русе, а повода – не се разбрали за питателните пакети, които се раздават от Червения кръст. Хората от кв. „ Тракцията” заподозрели машинация, тъй като, съгласно тях, мъж, представящ се за доброволец на БЧК, правел описи за приемане на хранителни пакети, като включвал единствено свои доближени.

Други пък твърдели, че са им

желани по 5 лева, с цел да попадне името им в листата .

Кои са хората, които оставят храна на нуждаещите се?

Проверка на NOVA открива двама пострадали ромски водачи. А от русенския клон на БЧК обясниха, че организацията в никакъв случай не взема пари, а имената на нуждаещите се, се утвърждават от обществено подкрепяне.

Иван Калинов твърди, че е ръководител на Национален съюз за отбрана и подкрепяне на ромите и представител на Световния ромски съвет. Той описа, че схванал за напрежението от телефонно позвъняване на координатора на неговата организация в квартал „ Тракцията”.

Човекът му се оплакал, че е

обичай от своите .

Ромският водач отишъл на място и също бил атакуван, само че отхвърли да каже от кого. Не крие обаче, че имало напрежение в махалата поради помощите от Червения кръст.

Рекорден брой доброволци има в Български червен кръст

Хората в „ Тракцията” не крият, че са ядосани на ромския водач. Според тях човек от организацията на Калинов оповестил, че е представител на БЧК и в случай че желаят да получат хранителен пакет като помощ, би трябвало да платят такса. Той изискал от всяко семейство по 5 лева, с цел да бъде включено в листата. Затова хората подозират, че щели бъдат ощетени.

Отричат някой от двамата представители на организацията да е бил набит, само че настояват, че в случай че това се повтори, ще има разпра.

От Червения кръст за следващ път обясниха, че организацията е филантропична и не взема пари от тези, на които оказва помощ .

Безплатна платформа свързва възрастни и хронично заболели хора с доброволци

Друга част от ромите в Русе пък настояват, че в складовете на БЧК имало храна, само че не се раздавала на нуждаещите се. От филантропичната организация обясниха, че се чака утвърждението на обществената работа за хората, които са включени в описите. Акциите за разпределяне на хранителни пакети в Русе са няколко, проведени освен от БЧК, само че и от общината.

Всичко за развиването на епидемията с ковид и изключителното състояние четете ТУК
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Надежда Неменски Източник: хранителни пакети роми напрежение БЧК .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Непроменени остават приходите на 45% от българите  1 Експерт: Ще има печеливши от рецесията  1 Милиардерите ли ще спасят света от беднотия  1 Спестихме повече в първия месец от рецесията --> Пaрите ни  Непроменени остават приходите на 45% от българите Непроменени остават приходите на 45% от българите  Експерт: Ще има печеливши от рецесията Експерт: Ще има печеливши от рецесията  Милиардерите ли ще спасят света от беднотия Милиардерите ли ще спасят света от беднотия  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Дъжд и гръмотевици, идва ли стопляне Дъжд и гръмотевици, идва ли стопляне  Разхлабване на ограниченията: Спорт и заведения навън Разхлабване на ограниченията: Спорт и заведения навън  <br> Да направиш немислимото: дамата, трансформирала вековни обичаи <br>
Да направиш немислимото: дамата, трансформирала вековни обичаи
 COVID-19 и жегата: какво ще е лятото в Европа? COVID-19 и жегата: какво ще е лятото в Европа? Последни  <p>Напрежение в Русе поради машинация с хранителни пакети</p> Напрежение в Русе поради машинация с хранителни пакети  <p>Коронавирусът и автомобилната индустрия</p> Коронавирусът и автомобилната промишленост  Доналд Тръмп Тръмп: Съединени американски щати ще имат ваксина против COVID-19 до края на...  Доц. Димо Димов, секретар на Националния действен щаб 1632 инфектирани с COVID-19, измежду тях 9-годишно дете  Илюстрация на екзопланетата WASP-79b " Хъбъл " откри екзопланета на която вали дъжд от желязо  COVID-19 и жегата: какво ще е лятото в Европа? COVID-19 и жегата: какво ще е лятото в Европа?  Разхлабване на ограниченията: Спорт и заведения навън Разхлабване на ограниченията: Спорт и заведения навън  Снимка: pixabay Дъжд и гръмотевици, идва ли стопляне  <p>Да направиш немислимото: дамата, трансформирала вековни традиции</p> Да направиш немислимото: дамата, трансформирала вековни...  Божидара и Деян отпаднаха от Божидара и Деян отпаднаха от " Един за различен " на крачка...  <p>Фредерик Велики, разгласен за най-красив в света</p> Фредерик Велики, разгласен за най-красив в света  Тестове за COVID-19 на летището във Виена, с цел да се избегне карантината Тестове за COVID-19 на летището във Виена, с цел да се...  СЗО: Mожем да направляваме COVID-19, има вяра СЗО: Mожем да направляваме COVID-19, има вяра  <p>По-страшната чума от коронавируса</p> По-страшната чума от ковид  <p>Проф. Иво Петров: <strong>COVID-19</strong> ще остане сред нас <strong>завинаги</strong>, както <strong>СПИН</strong> и <strong>ебола</strong></p> Проф. Иво Петров: COVID-19 ще остане сред нас вечно...  Български доктор в Калифорния за битката против COVID-19 Български доктор в Калифорния за битката против COVID-19  1618 инфектирани с COVID-19 у нас, 176 от тях са медици 1618 инфектирани с COVID-19 у нас, 176 от тях са медици  Дрехите, които завчас вършат всяка жена по-сексапилна Дрехите, които завчас вършат всяка жена по-сексапилна  <p>От на следващия ден: Спорт и заведения на открито&nbsp;</p> От на следващия ден: Спорт и заведения навън  Доколко COVID-19 удари джоба на българина Доколко COVID-19 удари джоба на българина Всичко от през днешния ден Виц на деня Шефът към една от подчинените си: - Петрова, правилно ли е, че си споделила, че съм непоносим началник и ти се гади от мен?! -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  " Le Temps ": Български военачалник е воин от войната против COVID-19  Още инфектирани с COVID-19 се прибраха у нас с полети от Нидерландия Още инфектирани с COVID-19 се прибраха у нас с полети от Нидерландия  Ген. Мутафчийски: Ген. Мутафчийски: " Отиде си един заслужен български доктор "  Жители на Рим: Жители на Рим: " Ние сме на ръба на гладната гибел "  Грета Тунберг стартира битка и против ковид Грета Тунберг стартира битка и против ковид  " Ще умрем от апетит, в случай че тази обстановка продължи " Водещи вести  Доц. Димо Димов, секретар на Националния действен щаб 1632 инфектирани с COVID-19, измежду тях 9-годишно дете  Доналд Тръмп Тръмп: Съединени американски щати ще имат ваксина против COVID-19 до края на 2020 година  <p>По-страшната чума от коронавируса</p> Коколицли - по-страшната чума от ковид  Илюстрация на екзопланетата WASP-79b " Хъбъл " откри екзопланета на която вали дъжд от желязо  " Le Temps ": Български военачалник е воин от войната против COVID-19  СЗО: Mожем да направляваме COVID-19, има вяра СЗО: Mожем да направляваме COVID-19, има вяра  1618 инфектирани с COVID-19 у нас, 176 от тях са медици 1618 инфектирани с COVID-19 у нас, 176 от тях са медици  <p>Проф. Иво Петров: <strong>COVID-19</strong> ще остане сред нас <strong>завинаги</strong>, както <strong>СПИН</strong> и <strong>ебола</strong></p> Проф. Иво Петров: COVID-19 ще остане сред нас вечно, както СПИН и ебола
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР